17 februari 2020
 

Skoda

Productierecord voor Skoda in Kvasiny 2019

Autozine
17 februari 2020 | Met meer dan 320.000 nieuwe auto's in 2019 heeft de Skoda-fabriek in Kvasiny een nieuw productierecord gevestigd. In de productiefaciliteit wordt sinds afgelopen september ook de nieuwe SUPERB iV geproduceerd. Van Skoda's allereerste plug-in hybridemodel zijn inmiddels al meer dan 2.000 exemplaren van de productielijn gerold.
Vandebron
Info

Skoda heeft de fabriek in Kvasiny de afgelopen jaren gemoderniseerd om de capaciteit en het productievolume te maximaliseren. Vandaag-de-dag behoort de productielocatie tot de modernste fabrieken binnen de wereldwijde auto-industrie.

Skoda

De Skoda-fabriek in Kvasiny, waar momenteel de SUPERB, SUPERB iV, KODIAQ en KAROQ worden gebouwd, kende in 2019 vele hoogtepunten. Vorig jaar maart rolde bijvoorbeeld het 500.000ste exemplaar van de derde-generatie SUPERB er van de band. In april introduceerde Skoda 'dProduction'; een papierloos en digitaal multimediasysteem dat medewerkers begeleidt tijdens de individuele productiestappen en de bijbehorende documentatie en kwaliteitscontrole. Dankzij dit project ontving de fabriek in Kvasiny de speciale 'Smart Digital Application' award tijdens het 14e Automotive Lean Production Congress.

Afgelopen juli startte in Kvasiny de productie van het topmodel van Skoda, de nieuwe SUPERB. In september verliet de allereerste SUPERB iV plug-in-hybride de productielijn, een mijlpaal voor zowel de fabriek als voor Skoda zelf. Het Tsjechische merk investeerde zo'n 12 miljoen euro om de productielijn voor te bereiden op de assemblage van het allereerste hybridemodel in de historie. De Skoda SUPERB iV wordt uitsluitend in Kvasiny gebouwd, op dezelfde lijn als de overige SUPERB-varianten met conventionele aandrijving. Tot dusver rolden al meer dan 2.000 exemplaren van de geëlektrificeerde SUPERB de fabriekspoort uit.

Skoda biedt voorraad-voordeel 2020Skoda biedt voorraad-voordeel 2020
27 mei 2020
Skoda kondigt ENYAQ aanSkoda kondigt ENYAQ aan
7 mei 2020
Skoda Octavia eerst als First EditionSkoda Octavia eerst als First Edition
1 april 2020
Skoda introduceert 4e generatie OctaviaSkoda introduceert 4e generatie Octavia
19 maart 2020