2 augustus 2017
 

Skoda

Oliver Stefani nieuw Head of Design bij Skoda

Autozine
2 augustus 2017 | Met ingang van 1 september aanstaande wordt Oliver Stefani bij Skoda verantwoordelijk voor design. Tot voor kort was de 53-jarige ontwerper als Head of Exterior Design werkzaam bij Volkswagen. Daar was Stefani verantwoordelijk voor de pennenstreken van uiteenlopende productiemodellen en diverse studiemodellen van Volkswagen uit de afgelopen tien jaar.
Info

"Skoda's vormgeving heeft zich de afgelopen jaren op succesvolle wijze ontwikkeld. Recent hebben we onze nieuwe en expressieve designtaal ook doorvertaald naar onze SUV-modellen", verklaart Bernhard Maier, CEO van Skoda AUTO. "Oliver Stefani gaat nu de volgende fase van die ontwikkeling op zich nemen. Vanuit zijn nieuwe functie gaat Oliver het design van onze auto's nog meer emotie meegeven en bereidt hij ze voor op het tijdperk van digitalisering en de elektrificatie van de autoproductie. Oliver Stefani heeft een groot creatief potentieel. Ik kijk er naar uit om met hem samen te werken."

Skoda

Voor Skoda Auto's bestuurslid voor technische ontwikkeling, Christian Strube, was Stefani eveneens de perfecte keuze. "Ik ben ervan overtuigd dat Oliver Stefani de nieuwe designtaal van Skoda op consistente wijze blijft doorontwikkelen en het design op succesvolle wijze naar een nog hoger niveau weet te tillen. Dankzij zijn expertise zal hij Skoda-klanten weten te verrassen met onze toekomstige modellen. Wat mij betreft is Stefani de perfecte match voor Skoda."

In zijn carrière tot dusver heeft Oliver Stefani zijn capaciteiten meer dan eens onderstreept. Stefani begon in 2002 bij Volkswagen. Vele productiemodellen van het merk uit de afgelopen tien jaar en tal van conceptauto's dragen zijn signatuur. Stefani speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de up!, Polo, Jetta, Tiguan, de huidige Golf-modellen én de ID-familie van showauto's. Skoda's nieuwe Head of Design studeerde design in Braunschweig en Pasadena (Californië). Tevens werkte hij drie jaar lang in het Design Center Europe in Sitges (Spanje). Zijn expertise past naadloos bij het merk Skoda vanwege de talrijke Simply Clever-ideeën en de expressieve, kristallijn designtaal van de Tsjechische autofabrikant.

Skoda kondigt vernieuwde Karoq aanSkoda kondigt vernieuwde Karoq aan
15 november 2021
Skoda ENYAQ iV wint Gouden StuurwielSkoda ENYAQ iV wint Gouden Stuurwiel
11 november 2021
Nieuwe Skoda Fabia 2022 nu bij de dealerNieuwe Skoda Fabia 2022 nu bij de dealer
10 november 2021
Skoda wordt verantwoordelijk voor MQB-A0Skoda wordt verantwoordelijk voor MQB-A0
14 oktober 2021