19 oktober 2018
 

Skoda

Miljoenste Skoda van 2018 geproduceerd

Autozine
19 oktober 2018 | Skoda AUTO heeft deze week al zijn miljoenste auto van dit jaar geproduceerd. Deze mijlpaal werd twee weken eerder bereikt dan in 2017. Het is voor het vijfde jaar op rij dat de productieteller op zeven cijfers uitkomt. De één miljoenste auto in dit productiejaar, een Skoda FABIA 1.0 TSI in Moon White, rolde deze week van de band in de fabriek in MladaÌ Boleslav. De onlangs vernieuwde compacte auto is na de OCTAVIA de meest populaire Skoda.
Info

Michael Oeljeklaus, Skoda AUTO-bestuurslid Productie en Logistiek: "Het huidige jaar toont aan dat Skoda, met zijn moderne modelrange, nieuwe klantsegmenten kan bereiken op een duurzame manier. We hebben de afgelopen jaren een continue groei doorgemaakt, zowel op het gebied van productie als verkopen. We passeren nu voor het vijfde jaar op rij de grens van een miljoen geproduceerde auto's. Ook in 2019 zetten we ons groeistrategie door. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor de Skoda SCALA."

Skoda

De aanhoudend hoge vraag naar de KODIAQ en KAROQ benadrukt het succes van de SUV-strategie van Skoda. De SUV neemt een belangrijke positie in bij de realisatie van de continue groei van het Tsjechische merk, zo bleek ook nu al met het sneller bereiken van de productiemijlpaal dan verwacht. De Skoda KAMIQ vult het SUV-gamma specifiek op de Chinese markt verder aan en is daar belangrijk in de verdere groei in het SUV-segment.

De richtlijnen om het succes voort te zetten zijn verankerd in het 'Strategy 2025' plan van Skoda. De belangrijkste pijlers: elektromobiliteit, digitalisering van het bedrijf, producten en productie, nieuwe mobiliteitsdiensten en connectiviteitsoplossingen. Het merk richt zich naast de succesvolle SUV's op elektromobiliteit, digitalisering en internationalisering. Het doel is om geleidelijk te groeien van nu 103 naar in de toekomst 120 markten.

Profile
Skoda prijst vernieuwde KodiaqSkoda prijst vernieuwde Kodiaq
9 juni 2021
Skoda levert ENYAQ iV CO2-neutraal afSkoda levert ENYAQ iV CO2-neutraal af
4 juni 2021
Skoda onthult vierde generatie FabiaSkoda onthult vierde generatie Fabia
4 mei 2021
Skoda prijst ENYAQ iV SPORTLINESkoda prijst ENYAQ iV SPORTLINE
3 mei 2021