8 december 2021
Skoda Fabia
Nieuws

Skoda Fabia

5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia

8 december 2021 - De vierde generatie van de Skoda Fabia heeft vijf sterren behaald bij een crashtest van EuroNCAP. Met 78 procent van het totaal aantal te behalen punten schaart de Fabia zich bij de veiligste auto's in zijn klasse en vervolgt hij Skoda's topscorereeks, ondanks de nog strengere criteria die Euro NCAP in 2020 doorvoerde. Sinds 2008 heeft elk van de 14 geteste Skoda-modellen de maximale veiligheidsscore behaald.

Op zoek naar een Skoda Fabia 1.0 TSI Business Edition DSG?
Nederland Mobiel heeft er 71 vanaf € 20.990,-

Skoda Fabia 1.0 TSI Business Edition DSG

De nieuwe Fabia gooide hoge ogen in de uitgebreide bots- en veiligheidstests van Euro NCAP. Het compacte model ontving 85 procent van het maximale aantal punten voor de bescherming van volwassenen en 81 procent voor de veiligheid van inzittende kinderen. Waarmee hij op deze gebieden uitstekend presteerde.

Skoda Fabia

De nieuwe Fabia wordt geleverd met maximaal negen airbags inclusief een knie-airbag voor de bestuurder. Zijairbags achterin zijn voor dit model voor het eerst optioneel leverbaar. ISOFIX- en Top Tether-bevestigingen voor het veilig installeren van kinderstoeltjes zijn standaard aan boord op de buitenste zitplaatsen achterin en optioneel ook te bestellen op de voorpassagiersstoel.

Het MQB-A0-platform dat aan de basis van de Fabia ligt, met bijna 80 procent van alle componenten vervaardigd van extra sterk staal, biedt niet alleen een zeer torsiestijve carrosserie, maar ondersteunt voor het eerst ook de integratie van zeven rijassistentiesystemen. Een voorbeeld is Travel Assist, dat Adaptive Cruise Control (ACC) en verkeersbordherkenning met elkaar combineert en in lengterichting en zijwaarts automatisch ondersteuning biedt. Andere voorzieningen zijn onder andere Front Assist met anticiperende voetganger- en fietserbescherming. Om het parkeren gemakkelijker te maken, kunnen klanten optioneel ook kiezen voor Manoeuvre Assist en een achteruitrijcamera.

Op zoek naar een Skoda Fabia 1.0 TSI Business Edition DSG?
bynco heeft er 11 vanaf € 22.395,-

Skoda Fabia 1.0 TSI Business Edition DSG

AutoCoach