13 juli 2016

Skoda

Skoda moderniseert fabrieken

13 juli 2016 - Skoda benut de fabrieksvakantie in juli op de meest effectieve wijze: in de drie Tsjechische fabrieken van het merk worden omvangrijke onderhouds- en moderniseringswerkzaamheden uitgevoerd. Ruim tachtig productieplaatsen met meer dan vijfhonderd werkstations in de fabrieken in Mladá Boleslav, Kvasiny en Vrchlabí krijgen een onderhoudsbeurt. De focus ligt daarbij op de voorbereiding van de productiestart van de Skoda KODIAQ in Kvasiny, de installatie van een nieuwe perslijn in de hoofdfabriek in Mladá Boleslav en de optimalisatie van diverse processen in de hightech fabriek in Vrchlabí.

Skoda gebruikt de fabrieksvakantie om tal van moderniserings- en verbeteringsprojecten uit te voeren: de aanstaande productiestart van de Skoda KODIAQ staat daarbij centraal in de fabriek te Kvasiny. In Mladá Boleslav wordt verder gewerkt aan de nieuwe hydraulische perslijn PXL 2, die naar verwachting eind 2016 in gebruik wordt genomen. Deze bijzonder efficiënt met energie omspringende perslijn is de eerste die grote aluminium componenten kan maken.

Skoda

Tegelijkertijd zal in de hoofdfabriek van het merk het geautomatiseerde magazijn (AKL) worden uitgebreid, om de logistieke processen nog efficiënter en flexibeler te maken, waarmee ingespeeld kan worden op de alsmaar omvangrijker wordende productreeks. Daarnaast zullen optimaliseringswerkzaamheden worden uitgevoerd aan de gerobotiseerde productieprocessen, tevens zijn voorbereidingen getroffen voor de uitbreiding van de digitale productie in het kader van Industry 4.0.

Tegelijkertijd zal Skoda de capaciteit van zijn auto- en onderdelenproductie uitbreiden door bestaande knelpunten op te lossen. In de fabrieken in Mladá Boleslav en Kvasiny bedraagt de productiecapaciteit 3.000 auto's per dag. De fabriek in Vrchlabí, waar de DQ-200 transmissie met dubbele koppeling wordt geproduceerd, heeft een productiecapaciteit van 2.000 units per dag, terwijl in Mladá Boleslav dagelijks maximaal 3.000 handgeschakelde versnellingsbakken en meer dan 2.000 motoren worden geproduceerd. Skoda heeft ongeveer 1.000 medewerkers en externe specialisten ingeschakeld om de projecten tijdens de fabrieksvakantie uit te voeren.