22 april 2021
Skoda Fabia

Skoda Fabia

Skoda toont schets nieuwe Fabia

Autozine
22 april 2021 | Met de eerste schetsen bouwt Skoda alvast de spanning op voor de onthulling van de nieuwe FABIA. De nieuwkomer wordt aanzienlijk groter, dynamischer en expressiever dan zijn voorgangers. Als basis voor de nieuwe FABIA dient het modulaire MQB-A0 platform, dat meer ruimte voor inzittenden en bagage biedt. DankzijLED-technologie zijn de scherp gelijnde koplampen en achterlichten echte blikvangers. De onthulling van de nieuwe Skoda FABIA vindt begin mei 2021 plaats.

De twee schetsen die Skoda van de nieuwe FABIA heeft vrijgegeven, laten een modern en dynamisch ontwerp zien. De vierde generatie van de FABIA wordt 111 millimeter langer en 48 millimeter breder dan zijn voorganger. Als basis dient het modulaire MQB-A0 platform van de Volkswagen Groep. Niet alleen de inzittenden zouden profijt hebben van het ruimere interieur, er is ook 50 liter meer bagageruimte gecreëerd.

Skoda Fabia

De nieuwe FABIA krijgt lage koplampen en een brede Skoda-grille, die de auto een sportieve uitstraling geven. Samen met de buitenspiegels zorgt de in het oog springende dakspoiler voor een optimale stroomlijn. Actieve lamellen in de voorbumper sturen de luchtstroom naar de motorruimte.

Een tweede schets geeft een gedetailleerde impressie van de moderne lichtunits die de nieuwe Skoda FABIA krijgt. Voor het ontwerp van de full-LED koplampen diendenblokken ijs als inspiratie. Ook de L-vormige dagrijverlichting is een opvallend element. De kenmerkende kristallijnstructuur keert terug in de achterlichten, dievoor de eerste keer leverbaar worden met full-LED techniek.

Wittebrug
Skoda Fabia 2021 krijgt turbomotorenSkoda Fabia 2021 krijgt turbomotoren
16 augustus 2021
Skoda start productie nieuwe FabiaSkoda start productie nieuwe Fabia
13 juli 2021
Skoda onthult vierde generatie FabiaSkoda onthult vierde generatie Fabia
4 mei 2021
Skoda toont interieur Fabia 2021Skoda toont interieur Fabia 2021
29 april 2021
 

Info

Test

Techniek

KM-kosten

Forum