29 april 2021
Skoda Fabia

Skoda Fabia

Skoda toont interieur Fabia

Autozine
29 april 2021 | Vooruitlopend op de wereldpremi├Ęre van de nieuwe FABIA, begin mei 221, licht Skoda alvast een tipje van de sluier van het interieur op. De vierde generatie van de compacte hatchback wordt ruimer. Frisse tinten geven het interieur kleur, terwijl technologie├źn uit de grotere modellen nu ook hun weg naar de nieuwe FABIA hebben gevonden. Het interieurconcept van de OCTAVIA is in de FABIA verder verfijnd en aangevuld met nieuwe elementen.
AutoCoach

De nieuwe Skoda FABIA is gebaseerd op het modulaire MQB-A0 platform van de Volkswagen Groep. Daardoor is de nieuwkomer langer en breder dan zijn voorganger, en hebben de passagiers meer ruimte. Het symmetrische instrumentenpaneel heeft een 'zwevend' centraal beeldscherm, terwijl een gekleurde horizontale sierlijst de breedte van het interieur accentueert. In de kenmerkende lijn onder het beeldscherm is de vorm van de Skoda-grille te herkennen. Nieuw zijn de grote ronde luchtroosters links en rechts, net als de gekleurde elementen in de middenconsole en deurpanelen. Op één van de designschetsen is ook het prominente FABIA-beeldmerk in het instrumentenpaneel te zien.

Skoda Fabia

Het centrale 'zwevende' beeldscherm domineert het interieur van de nieuwe FABIA. Met het touchscreen kan het infotainmentsysteem, net als tal van anderefuncties van de auto, worden bediend. De designschets toont de uit de grotere modellen van Skoda bekende Virtual Cockpit, waarvan de indeling doorde bestuurder is aan te passen, die nu in de FABIA (als optie) debuteert.

De wereldpremière van de vierde generatie van de Skoda FABIA vindt begin mei 2021 plaats.

XLLease
Skoda Fabia 2021 krijgt turbomotorenSkoda Fabia 2021 krijgt turbomotoren
16 augustus 2021
Skoda start productie nieuwe FabiaSkoda start productie nieuwe Fabia
13 juli 2021
Skoda onthult vierde generatie FabiaSkoda onthult vierde generatie Fabia
4 mei 2021
Skoda toont schets nieuwe FabiaSkoda toont schets nieuwe Fabia
22 april 2021
 

Info

Test

Techniek

KM-kosten

Forum