15 december 2020
Seat Leon

Seat Leon

Seat Leon wint AUTOBEST-award

Autozine
15 december 2020 | De nieuwe SEAT Leon is uitgeroepen tot 'AUTOBEST 2021', de Europese onderscheiding voor 'Europa's Beste Koop voor 2021'. Het is de tweede maal in de 70-jarige historie van SEAT dat de AUTOBEST-jury de award aan een model van het Spaanse merk toekent. In 2017 werd de SEAT Ateca ook al tot AUTOBEST-winnaar verkozen.
Nieuwe vloermatten voor de Seat Leon?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

De nieuwe Leon is de vierde generatie van de middenklasser van Seat. Van zijn drie voorgangers verkocht de Spaanse autofabrikant meer dan 2,3 miljoen exemplaren. Om deze nieuwe, vierde generatie tot net zo'n groot succes te maken, investeerde de fabrikant circa € 1,1 miljard om de Leon naar nieuwe niveaus te tillen op het gebied van connectiviteit, efficiency, sportiviteit en veiligheid.

Seat Leon

Bovendien biedt Seat Leon-kopers een uitgebreide keuze in aandrijfopties. Naast TSI benzine- en TDI dieselmotoren is de Leon leverbaar als mild-hybride (eTSI) en plug-in hybride e-Hybrid). De Leon beschikt hij standaard en optioneel over een pakket aan geavanceerde rijassistenten. Bovendien werd het hoge veiligheidsniveau van de nieuwe Leon recent onderschreven in de Euro NCAP 2020 crashtestcyclus, waarin het model de hoogst haalbare score van vijf sterren kreeg toebedeeld.

Sinds de start van de verkiezing in 2001 behoort de AUTOBEST Award tot de meest prestigieuze auto-onderscheidingen in Europa. De 31-koppige jury van de verkiezing maakte begin november in Oostenrijk tijdens de finaletest uitgebreid kennis met de complete range aan aandrijfopties voor de SEAT Leon, inclusief de nieuwe plug-in hybrideversie.

UnitedConsumers
Seat Leon nu ook in gewone uitvoeringenSeat Leon nu ook in gewone uitvoeringen
6 januari 2021
Seat Leon scoort 5 EuroNCAP sterrenSeat Leon scoort 5 EuroNCAP sterren
9 december 2020
SEAT Leon nu ook als plug-in hybrideSEAT Leon nu ook als plug-in hybride
5 november 2020
Seat Leon eerst als Launch EditionSeat Leon eerst als Launch Edition
22 april 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum