29 augustus 2008
Seat Ibiza SC

Seat Ibiza SC

Seat breidt Ibiza-reeks uit met Cupra en Ecomotive

Autozine
29 augustus 2008 | Minder dan zes maanden na zijn introductie wordt de nieuwe Ibiza-reeks uitgebreid met twee nieuwe versies. In het eerste geval worden een design en technologie gecombineerd met karakter van de Ibiza Cupra. Bij dit nieuwe model zorgt de 180 pk sterke 1.4 TSI twin-turbo motor en de 7-traps DSG-versnellingsbak met bedieningspaddles achter het stuurwiel voor een echte adrenaline rush. Daar tegenover staat de nieuwe Ecomotive-uitvoering, de meest ecologische auto in dit segment dankzij de beperkte CO2-uitstoot van slechts 99 g/km.
 

De nieuwe Ibiza Cupra is ontworpen voor het leveren van maximaal rijplezier. Hij beschikt over een exclusief design met een spectaculair ogende voorzijde waar het 'Arrow Design' concept voor een maximale expressie zorgt. Die uitstraling wordt nog meer benadrukt door de nieuw ontworpen bumper met de geïntegreerde luchtinlaten rond de centrale grille en de overall atletische uitstraling, waarvoor ondermeer de 17' lichtmetalen wielen, de prominente schouderpartij waarin de achterlichtunits zijn verwerkt en de nieuw ontworpen, centraal geplaatste trapeziumvormige uitlaatpijp verantwoordelijk zijn.

Seat Ibiza SC

Een primeur voor de nieuwe Ibiza Cupra is de compleet nieuwe versie van de 1.4 TSI krachtbron. Deze twin-turbo motor levert nu 180 pk en is gekoppeld aan een 7-traps DSG-versnellingsbak met bedieningspaddles achter het stuur. De 1.4 TSI twin-turbo motor zorgt voor een aanzienlijke reductie van de emissies en het brandstofverbruik dankzij zijn beperkte cilinderinhoud. Daarmee blijft ook deze Ibiza-versie trouw aan de belofte van het Spaanse merk om de CO2-uitstoot van de complete modelreeks verder terug te dringen.

Tot de uitrusting van het nieuwe model van de Spaanse autofabrikant behoort naast het standaard ESP-systeem onder andere ABS, TCS + EBA, airbags voor de bestuurder en voorpassagier, Hill Hold Control, een waarschuwingslampje voor het verlies van bandenspanning, dubbele verchroomde koplampunits, mistlampen met bochtfunctie, een 'easy entry' systeem op de stoel van de voorpassagier, een Cupra-onderstel, Cupra-sportstoelen en aluminium pedalen.

Seat Ibiza SC

De nieuwe Ibiza Ecomotive treedt in de voetsporen van zijn voorganger en wordt tijdens de aanstaande Autosalon van Parijs onthuld als de meest ecologisch verantwoorde auto in zijn segment, door de CO2-uitstoot terug te dringen tot 99 g/km.

De Ibiza Ecomotive, die zowel in vijfdeursuitvoering als 3-deurs SC leverbaar wordt, is uitgerust met de 80 pk sterke 1.4 TDI met DPF partikelfilter. Zonder enige twijfel levert de geüpdate motormanagementsoftware een belangrijke bijdrage aan deze resultaten. Ook de verbeteringen aan de versnellingsbak en de overbrengingen, de nieuwe 175/70 R14 banden, de 14' wielen met wieldoppen en de reparatiekit ter vervanging van het reservewiel, die ook bij het vorige model geleverd werd, dragen aan de (gewichts-)besparingen bij.

Seat Ibiza SC

De nieuwe Ecomotive-uitvoering van de Ibiza is voorzien van diverse oplossingen, waaronder een gesloten grille en een achterspoiler. Gezamenlijk beperken ze zo de luchtweerstand en daarmee de inspanningen die de motor moet leveren, waarmee het brandstofverbruik en de CO2-emissies evenredig afnemen.