22 april 2012
Seat Ibiza SC

Seat Ibiza SC

Seat toont Ibiza Cupra Concept

Autozine
22 april 2012 | Seat presenteert tijdens de Beijing International Automotive Exhibition de Ibiza Cupra Concept, een nagenoeg productierijpe concept car. Duidelijker dan voorheen vormt de Ibiza Cupra Concept de ultieme expressie van het DNA van Seat. Het serieproductiemodel van de nieuwe Ibiza Cupra arriveert aan het einde van het jaar.

Op zoek naar een Seat Ibiza SC?
bynco heeft er 1 vanaf € 9.950,-

Seat Ibiza SC

132 kW/180 pk, een zeventraps DSG-transmissie met schakelpaddels, een XDS elektronisch sperdifferentieel, high-performance remmen; dat zijn de elementen die blijk geven van het potentieel van de Ibiza Cupra Concept. De 1.4 TSI-motor werk met een supercharger én een turbo, alsmede directe brandstofinspuiting. Het resultaat is een vermogen van 132 kW/180 pk en een maximumkoppel van 250 Newtonmeter. De zeventraps DSG-transmissie met korte overbrengingen kan tevens worden bediend via de schakelpaddels op het stuurwiel.

Seat Ibiza SC

De expressieve lijnen van de Ibiza Cupra Concept geven direct blijk van de potentie van de concept car dankzij de gedrongen, krachtige uitstraling. Het nieuwe gezicht met de brede grille en krachtig getekende luchtinlaten benadrukt de breedte, het solide karakter en de krachtige prestaties van de Ibiza Cupra Concept. De hoekige lijnen van de koplampunits zijn een typerend element in de designtaal van Seat. De LED dagrijverlichting volgt de vormen van de koplampen en zorgt er voor dat de auto in het donker direct als Ibiza herkenbaar is. Iets waaraan ook de LED achterlichten een bijdrage leveren. De bi-xenonlampen garanderen een maximale lichtopbrengst, terwijl de bochtverlichting in de grote mistlampen is verwerkt.

Het zijaanzicht van de driedeurs sportcoupé wordt gedomineerd door de scherpgetekende lijnen en hoeken, terwijl de gespierde schouders en 17 inch wielen de dynamische eigenschappen van de auto kracht bijzetten. De buitenspiegels zijn zwart uitgevoerd en staan in contrast met de opvallende gele Crono koetswerkkleur van de Cupra Concept in Peking.

Seat Ibiza SC

De toon van het exterieurdesign komt in het interieur van de Ibiza Cupra Concept terug en in de zeer minimalistisch uitgevoerde cockpit. Het nieuwe sportstuur met Cupra-embleem en de schakelpaddels van de DSG-transmissie, het instrumentarium en de lederen sportstoelen met hun gele lendenaccenten passend bij de gele exterieurkleur van de Cupra.

Het entertainmentsysteem in de Ibiza Cupra Concept is compleet nieuw. Het audiosysteem kan worden uitgebreid met het Seat Portable System. Dit systeem, voorzien van een 5 inch scherm, is uitneembaar voor mobiel gebruik, maar is tegelijkertijd naadloos geïntegreerd in de elektronica van de auto. Tot de functies behoren navigatie, handsfree bellen met voice control en een boardcomputer. Later dit jaar wordt het Seat Portable System als optie leverbaar voor de complete Ibiza-familie.

Seat Ibiza SC Seat introduceert vernieuwde Ibiza CupraSeat introduceert vernieuwde Ibiza Cupra
5 november 2012
Seat Ibiza tijdelijk als Armin LimitedSeat Ibiza tijdelijk als Armin Limited
29 maart 2011
Seat Ibiza nu ook met 2.0 TDI FR motorSeat Ibiza nu ook met 2.0 TDI FR motor
4 februari 2010
Seat Ibiza nu ook met 105 pk 1.6 TDISeat Ibiza nu ook met 105 pk 1.6 TDI
30 oktober 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum