20 januari 2022

Forum Seat Ibiza SC

Reacties van eigenaren

  

, datum: 15 september 2013

Ervaring met Ibiza SC: Kun je nog steeds rustig kopen, ondanks dat je 1 januari 2014 weer wegenbelasting moet betalen. Door de grote massa die nu op de markt komen krijgt 'ie lagere aanschafprijs, denk ik.

Uitvoering1,2 Tdi
Brandstofdiesel
Bouwjaar2010
In bezit3 jaar
KM-stand44.600 km
DealerKokkeler

Betrouwbaarheid10
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 9 februari 2012

Ervaring met Ibiza SC: Perfecte auto, die probleemloos over de gereden 12.500 kilometer gemiddeld 4,7 liter op de 100 km heeft verbruikt ondanks winterbanden.
Inderdaad onderin het toerental weinig trekkracht, maar zodra je op de 2000 toeren zit geen enkel probleem. Iets meer schakelen dus. Een racemonster hoef je niet te verwachten, maar als je voor dit type auto kiest heb je deze verwachting dan ook niet.
Al met al een zeer tevreden rijder in een comfortabele auto. Vorige auto was trouwens een Audi A3.

UitvoeringSC Ecomotive Style
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand12.560 km
DealerHonsel

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 11 december 2011

Ervaring met Ibiza SC: Sinds 11 augustus 2011 deze auto in bezit. Was wat angstig geworden na de diverse klachten over het verbruik en de prestaties onder in het toerental. Mijn gemiddelde verbruik is nu 4.7 liter op 100 km. De prestaties onderin het toerental vallen ook niet tegen, je zult geen records vestigen maar als je voor deze auto kiest doe je dat om voordelig te rijden en dan zijn de prestaties wat betreft snelheid minder interessant.
Ook op de langere ritten is de Seat een comfortabele reisauto en de stoelen zitten prima. Al met al zeer tevreden.

Uitvoering1.2 Ecomotive Style
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand9.500 km
DealerHonsel

Betrouwbaarheid6
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 5 december 2011

Ervaring met Ibiza SC: Sinds augustus 2011 de Ibiza SC style in mijn bezit. In begin, nadat ik de auto had besteld, wat angstig geworden door de reacties betreffende de trekkracht van de auto onderin zijn toerental. Valt alles mee. Ik heb nu in 5 maanden 8900 km gereden en ben zeer tevreden. Het verbruik komt gemiddeld op 4.3 liter en dat vind ik met winterbanden een prima resultaat. Op grote weg komt het verbruik zelfs op 3.8 uit.
Hiervoor had ik een Audi A3 maar heb geen heimwee naar die auto.
Al met al zeer tevreden.

UitvoeringStyle
Brandstofdiesel
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand8.900 km
DealerHonsel

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor6
  

Op zoek naar een Seat Ibiza SC?
bynco heeft er 1 vanaf € 9.950,-

Seat Ibiza SC

  

, datum: 27 januari 2010

Ervaring met Ibiza SC: Heb sinds kort een Ibiza SC 1.4 Style. Heerlijk rijdende auto. Strak op de weg liggend. Prima grote buitenspiegels. Climatronic werkt prima. Vering als je achterin zit wat bonkig, maar niet storend.
Deurgreep aan binnenzijde zit wat ver naar voren, dus bij veel wind wat lastig vast te houden. Middenarmsteun had ik ook wat last van bij schakelen, maar als je deze wat lager zit gaat het prima. Motor is niet dramatisch voor een 1.4, zeker als deze wat los gereden is voldoet hij prima. Prima auto dus.

Ervaring met verkoop: Keurige aflvering van onze twee Ibiza's SC 1.4 Style.

Uitvoering1.4 Style
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand500 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 10 november 2009

Ervaring met Ibiza SC: Ik rijd sinds een maand mijn nieuwe New Seat en ben super tevreden er mee. Ik heb tot nu toe maar 1 min punt kunnen ontdekken en dat is: toen ik vanmiddag in de regen op een parkeerplaats mijn raam moest openen om mijn parkeerkaartje in de automaat te doen kreeg ik een hele klats water binnen. Echt niet een klein beetje.
Maar verder is het een super auto ten opzichte van het vorig model dat ik ook gehad heb.
Groetjes F.V.K


Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 30 juni 2009

Ervaring met Ibiza SC: Ik heb deze auto nu 3 weken en ben er direkt mee op vakantie gegaan naar Frankrijk. Dit is me prima bevallen en geen problemen gehad. Dealer is prima. Deze belde voor mijn vakantie op of er nog vragen waren en ben na de vakantie direkt even langs geweest om alle electronica te upgraden. Ik heb alle vertrouwen in deze auto ... en de dealer (ik kwam oorspronkelijk voor een VW polo maar gezien mijn lengte en gezien de prijs/kwaliteit verhouding, de vele extra's ten opzichte van de polo gekozen voor de Seat ibiza SC). Zeker geen spijt.

Ervaring met verkoop: Erg correcte verkoper die met veel waardevolle tips kwam. Daarnaast een zeer prettige afwikkeling van de verkoop en het afhalen van de auto werd zeer persoonlijk gedaan. Een erg uitgebreide instructie van alles wat je moet weten van deze auto.

Uitvoering1.4 Stylance
Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand18.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Tonysbagels, datum: 3 november 2009

Antwoord: Ik heb er vorige week een proefrit in gemaakt, hele mooie en goed rijdende auto, maar de 1.4 motor is echt dramatisch zwak. De 1.3 van de Yaris presteert veel en veel beter, ook beter verbruik en betere inruilwaarde. Zakelijk is de Ibiza wel een optie maar prive absoluut niet.

 
Reactie van: Rooij34, datum: 9 maart 2010

Antwoord: De 1.4 van de Seat Ibiza is een topper. De Ibiza is veel meer auto voor het geld dan de Yaris. Inruil kan men nog niet over oordelen. Toyota Yaris heeft een goede inruil, maar de Ibiza heeft dezelfde kwaliteit als de Yaris. Ik zal de proefrit maar eens een keer over doen, en dan hoop ik voor u dat u nog geen Yaris gekocht heeft. Wat rijdt u momenteel, dat u de Ibiza zo afkraakt waarschijnlijk een oude bak? Kijken maar niet kopen, echt Hollands.

 
AutoCoach
Volkswagen Polo Volkswagen Polo
★★★☆☆
Opel Corsa Opel Corsa
★★★☆☆
Ford Fiesta Ford Fiesta
★★★☆☆
Peugeot 206Peugeot 206
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions