5 november 2012
Seat Ibiza SC

Seat Ibiza Cupra

Seat introduceert vernieuwde Ibiza Cupra

Autozine
5 november 2012 | In februari 2013 arriveert de vernieuwde Seat Ibiza Cupra in Nederland. In 1997 zag de eerste generatie van de Ibiza Cupra het licht, waarna de dynamische Cupra-versies van Seat zijn uitgegroeid tot iconen binnen het Spaanse merk. De hoofdrolspeler in het volgende hoofdstuk is de nieuwe Ibiza Cupra: 132 kW/180 pk sterk, voorzien van een zeventraps DSG-versnellingsbak, een XDS elektronisch sperdifferentieel en high-performance remmen.

Op zoek naar een Seat Ibiza SC?
bynco heeft er 1 vanaf € 9.950,-

Seat Ibiza SC

De moderne 1.4 TSI krachtbron bedient zich van dubbele drukvulling via een compressor en turbo, gecombineerd met directe inspuiting. Het vermogen van 132 kW/180 pk en het koppel van 250 Newtonmeter resulteren in een sprint vanuit stilstand naar 100 km/u in 6,9 seconden en een topsnelheid van 228 km/u. Die waarden koppelt de Ibiza Cupra aan een gemiddelde brandstofconsumptie van 5,9 l/100 km. De zeventraps DSG-transmissie met zeer korte overbrengingen kan ook via schakelpaddles achter het stuurwiel worden bediend.

Seat Ibiza SC

Het onderstel van de Ibiza Cupra, standaard voorzien van 17 inch wielen, is verlaagd en getuned voor maximale wendbaarheid en precisie. Een AP Racing Performance remsysteem is optioneel leverbaar als een alternatief voor de standaard high-performance remmen. Het XDS elektronische sperdifferentieel beperkt de neiging tot onderstuur en verbetert de handling in snelle bochten. Het ESC-systeem is gekoppeld aan Hill Hold Control en maakt deel uit van het veiligheidspakket dat standaard op de Ibiza Cupra wordt geleverd.

Het expressieve design zorgt er voor dat de nieuwe Ibiza Cupra direct in het oog springt dankzij de dynamische, solide uitstraling. Het nieuwe gezicht met de brede grille en krachtige luchtinlaten benadrukt de potentie, het sportieve karakter en de kracht van de Ibiza Cupra. De hoekige lijnen van de standaard bi-xenonlampen zijn een kenmerk van de nieuwe designtaal van Seat en passen in het lijnenspel van de Ibiza.

Seat Ibiza SC

Het zijaanzicht van de driedeurs coupé wordt bepaald door scherp gedefinieerde lijnen en hoeken, gespierde schouders en de exclusieve 17 inch wielen die het dynamische karakter van de auto onderschrijven. De hoogglans zwart gespoten buitenspiegels contrasteren tegen de koetswerkkleur van de Ibiza Cupra. De brede bumper herbergt de forse, matzwarte diffuser waarin de trapeziumvormige uitlaatpijp centraal is gemonteerd.

Het nieuwe sportstuur is voorzien van het Cupra-embleem en schakelpaddles voor de DSG-transmissie die zich binnen het bereik van de vingertoppen van de bestuurder bevinden. Verder onderscheidt de Cupra zich door unieke sportstoelen, optioneel in tweekleurig leder, die de speciale positie van dit topmodel binnen de Ibiza-serie nog eens belichten.

Seat Ibiza SC

Het entertainmentsysteem in de Ibiza Cupra is compleet nieuw. De high-performance audiosystemen kunnen worden uitgebreid met het Seat Portable System. Deze betaalbare optie met het 5 inch scherm is uitneembaar voor mobiel gebruik, maar is tegelijkertijd naadloos geïntegreerd in de systemen van de auto. Tot de mogelijkheden behoren navigatie, handsfree bellen met voice control en een boardcomputerfunctie.

Seat toont Ibiza Cupra ConceptSeat toont Ibiza Cupra Concept
22 april 2012
Seat Ibiza tijdelijk als Armin LimitedSeat Ibiza tijdelijk als Armin Limited
29 maart 2011
Seat Ibiza nu ook met 2.0 TDI FR motorSeat Ibiza nu ook met 2.0 TDI FR motor
4 februari 2010
Seat Ibiza nu ook met 105 pk 1.6 TDISeat Ibiza nu ook met 105 pk 1.6 TDI
30 oktober 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum