8 september 2016
Seat Ateca

Seat Ateca

Seat Ateca nu bij de dealer

Autozine
8 september 2016 | Per direct staat de Seat Ateca bij de Nederlandse dealers. Met deze praktische en sportieve SUV, de eerste van het Spaanse merk, debuteert Seat in de compacte middenklasse. Prijzen van de Ateca beginnen bij 25.900 euro.
 

De Seat Ateca onderscheidt zich door zijn robuuste, stoere verschijning. De strakke, scherpe lijnen verraden de sportieve aspiraties en de "made in Barcelona" designtaal sluit aan bij de styling van de Ibiza en Leon. De trapeziumvormige grille, scherpe lijnen op de flanken en de driehoekige lampunits zijn typerende stijlelementen.

Seat Ateca

Er is keuze uit een ruim aanbod TSI benzine- en TDI dieselmotoren, allemaal met turbo. Het motorengamma varieert van de 1.0 TSI met 85 kW / 115 pk tot de 2.0 TDI met 140 kW / 190 pk. Afhankelijk van het gebruik kan de klant kiezen voor voorwielaandrijving of 4DRIVE-vierwielaandrijving. Naast handgeschakelde versnellingsbakken is een 7-traps DSG-automaat met dubbele koppeling leverbaar. Dankzij het Seat Drive Profile kan de bestuurder het rijkarakter van de Ateca helemaal zelf bepalen.

Ook wat betreft veiligheid en rijassistentiesystemen is de Seat Ateca helemaal van deze tijd. Traffic jam assist, Lane assist, Adaptive cruise control (ACC), Front assist, City Emergency Brake met voetgangersbescherming, verkeersborden herkenning, Blind spot detection, Rear cross traffic assist, Top View camera, Park assist 3.0, Emergency Assist en Light assist: het is allemaal standaard of optioneel mogelijk. Daarnaast is de Ateca ook toegerust voor optimale connectiviteit, met de nieuwste generatie Easy Connect infotainmentsystemen, Seat Full Link technology inclusief de integratie met Apple CarPlay en Android Auto, plus de speciaal ontwikkelde Seat ConnectApp.