22 februari 2019
Seat Ateca

Forum Seat Ateca

Reacties van eigenaren

  

, datum: 28 oktober 2018

Ervaring met auto: Ik heb met mijn Seat Ateca al het een en ander in negatieve zin meegemaakt; tijdens het rijden ging spontaan de achte klep open. Deze kreeg ik met geen mogelijkheid meer dicht. Na hulp van de Seat hulpdienst was dit opgelost.

Sinds een week is de motor spontaan uitgevallen op de snel weg alwaar ik 120 km/u reed. Dashboard gaf aan storing start/stop knop. Toch levensgevaarlijk als dan ook nog de motor gewoon weg uitvalt! De eerste keer de Seat hulpdienst gebeld voor dit euvel. Daar ik toch na enige tijd met de auto thuis was gekomen, kwamen zij niet langs. Ik heb de dealer gebeld voor een afspraak. Kon pas twee dagen later. De volgende dag was de storing aanduiding weg. Ik ben die dag naar Antwerpen gereden (afspraak). Helaas gebeurde het net voor Antwerpen weer. Ik bleef op de start knop drukken, in de hoop dat de motor weer aan zou slaan (er was ook geen vluchtstrook!). Gelukkig ging de motor weer aan en kon ik weer verder. Tot drie kilometer verder het weer gebeurde. Gelukkig was er toen wel een vluchtstrook. De motor kreeg ik toen helemaal niet meer aan. Weer de Seat hulpdienst gebeld. Ik ga er verder niet op in, maar de hulpdienst is werkelijk waardeloos. Ik heb in vijf uur tijd zo'n beetje alles zelf moeten regelen. Een medewerker die vond dat ik rustiger moest zijn anders zou hij ophangen. Uiteindelijk toch weggesleept naar een Seat garage. Daar staat de auto nu nog (ongemaakt). Hij moet terug naar de dealer in Rotterdam. Maar dat kan nog vijf dagen duren. Een vervangende auto kan ik nu eindelijk morgen ophalen na heel veel gezeur van mijn kant. Hopelijk is de Ateca dinsdag of woensdag bij de dealer. Ik ben overigens zelf met de trein vanuit Antwerpen terug gegaan.


Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand49.000 km

Betrouwbaarheid3
Comfort7
Motor5
  
 
Reactie van: Franelis1, datum: 7 februari 2019

Antwoord: 49000KM in 1 jaar? In dat zelfde jaar dan toch op onderhoud geweest?

  

, datum: 11 januari 2018

Ervaring met auto: Zeer fijne auto, zuinig en heerlijk stil.

Uitvoering1.0 Style
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand13.000 km
DealerCentrum

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 12 januari 2017

Uitvoering1.4tsi
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
DealerHuiskes

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 21 november 2016

Ervaring met auto: Sinds anderhalve maand rijden wij nu Ateca, na jarenlang Altea gereden te hebben. Ondanks dat wij eerst wat opzagen tegen "zo'n grote" SUV bevalt het uitstekend!


Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand2.500 km
DealerKok

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8