15 april 2005
Saab 9-3 Cabriolet

Saab 9-3 Cabriolet

Speciale uitvoering Saab 9-3 Cabriolet: Spring Edition

Autozine
15 april 2005 | De lente is begonnen en dat is voor Saab reden om de 9-3 Cabriolet Spring Edition te lanceren, een speciale extra aangeklede 9-3 Cabriolet. De auto is voorzien van allerlei accessoires, die een gezamenlijke waarde hebben van 3.190 euro. De consument betaalt echter 1.750 euro. De Spring Editon wordt geleverd als Vector en Aero.
 

De start van cabrioletseizoen kan volgens Saab niet beter beginnen dan met een 9-3 Cabriolet Spring Edition. De Spring Edition heeft een speciaal geselecteerd maatpak in de exclusieve kleur Jet Black metallic, die uitsluitend op deze uitvoering leverbaar is. Zonder meerprijs levert Saab ook de overige kleuren op de Spring Edition. Het uiterlijk wordt van extra cachet voorzien door de gestileerde vijftienspaaks lichtmetalen 17-inch wielen.

Saab 9-3 Cabriolet

Het uitgangspunt van de Spring Edition zijn de Vector- en Aero-uitvoeringen. Ze zijn voorzien van onder meer lederen stoelbekleding, intelligente bestuurders- en passagiersairbag voor, zij-airbags voorin, Elektronisch Stabiliteits Programma, Traction Control Systeem, elektrohydraulisch bedienbare kap met automatische vergrendeling en elektrisch bedienbare ramen. De Spring Edition voegt hier het 9-3 Premium-pakket aan toe, dat bestaat uit automatische klimaatregeling, Parking Assist en een regensensor. Samen met de exclusieve kleur Jet Black metallic en de voorname lichtmetalen wielen vertegenwoordigen deze items een waarde van 3.190 euro. De consument betaalt hier 1.750 euro voor, wat een voordeel is van 1.440 euro.

De Vector-uitvoering heeft een 1.8t-motor met 150 pk en een koppel van 240 Nm of een 2.0t-motor met 175 pk en een koppel van 265 Nm. De sportiefste Spring Edition is de Aero met 2.0T-motor met 210 pk en een koppel van 300 Nm. Standaard hebben de uitvoeringen een handgeschakelde vijfversnellingsbak, terwijl een automatische Sensotronic-vijfversnellingsbak tegen meerprijs leverbaar is. De lente volgens Saab begint voor een prijs van 50.840 euro.

Saab 9-3 Cabriolet