23 februari 2011
Saab 9-3 Cabriolet

Saab 9-3 Cabriolet

Saab viert 1 jaar onafhankelijkheid

Autozine
23 februari 2011 | Saab viert het eerste jaar als onafhankelijk bedrijf door de lancering van een exclusieve Independence Edition van zijn 9-3 Cabriolet. Slechts 366 exemplaren worden geproduceerd, één voor elke dag van het eerste jaar en één extra voor de start van het tweede jaar. Saab Nederland heeft van deze exclusieve uitvoering een handvol exemplaren weten te bemachtigen.

De onthulling vindt plaats op 23 februari, de dag dat Saab in 2010 onafhankelijk werd, in de assemblagefabriek van Saab te Trollhättan, als onderdeel van een grote viering van de onafhankelijkheid. De Independence Edition, gebaseerd op de Griffin Aero, is voorzien van een uniek Amber Orange metaalkleur en is voorzien van een oplagenummer op de achterzijruiten.

Saab 9-3 Cabriolet

De Independence Edition wordt verder uitgerust met:

  • Vijfspaaks, 18-inch aluminium wielen met een glanzende chroom/zwarte afwerking
  • Oranje bies op beige lederen sportstoelen en handschoenenkastje
  • Lederen afwerking met delen van koolstofvezel voor het instrumentenpaneel, de handrem, de versnellingspook en de deurklinken
  • Welkomstboodschap voor de bestuurder in het instrumentendisplay, een unieke turbodrukmeter
  • Lederen sportstuur met oranje stiksels en matten met grijze stroken

Voor de aandrijving zorgt een 2.0 liter turbobenzinemotor van 220 pk met directe injectie en variabele kleppentiming. Deze viercilinder is gekoppeld aan een automatische zesversnellingsbak.

De Independence Edition is de opvolger in een traditie van speciale Saab Cabriolet modellen die naar aanleiding van de lente worden gelanceerd. Dit jaar markeert eveneens de 25ste verjaardag van de start van de verkoop van de eerste Saab Cabriolet.

Saab 9-3 Cabriolet

De Independence Edition gaat in Nederland € 63.350,- kosten en is leverbaar vanaf eind april. De auto zal op de personenautoRAI voor het eerst in Nederland te zien zijn.

Saab 9-3 Cabriolet tijdelijk als LimitedSaab 9-3 Cabriolet tijdelijk als Limited
19 november 2009
Saab 9-3 Cabriolet nu als X-EditionSaab 9-3 Cabriolet nu als X-Edition
18 november 2008
Saab 9-3 Cabriolet als Spring EditionSaab 9-3 Cabriolet als Spring Edition
10 januari 2008
Hoge score bij botsproef Saab 9-3 CabrioHoge score bij botsproef Saab 9-3 Cabrio
6 juni 2007
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum