18 november 2008
Saab 9-3 Cabriolet

Saab 9-3 Cabriolet

Saab 9-3 Cabriolet tijdelijk als X-Edition

Autozine
18 november 2008 | Saab biedt zijn vierseizoenencabriolet deze winter aan als sportieve 9-3 Cabriolet X-Edition. Designaccenten van de Turbo X geven deze bijzondere uitvoering de uiterlijke dynamiek van het topmodel van de Saab 9-3-range. De Saab 9-3 Cabriolet X-Edition is leverbaar met een keus uit drie turbomotoren, voor prijzen vanaf € 60.250.
KwikFit
 

Aan de voorzijde is de Saab 9-3 Cabriolet X-Edition herkenbaar aan de bumper van de Saab Turbo X. De dieper doorlopende voorspoiler met geïntegreerde luchtinlaat draagt bij aan een lagere luchtweerstand en voert extra lucht naar de turbomotor en de intercooler. Andere opvallende kenmerken zijn de antracietgrijze bumperinleg en kofferbakhandgreep. In het oog springen ook de unieke lichtmetalen 18-inch wielen van de Turbo X.

Saab 9-3 Cabriolet

Aan de binnenzijde dragen de speciale matten en de afwerkingsdetails in carbon rondom de versnellingspook en op het handschoenenvakje bij aan de exclusieve sfeer. Het extra robuuste, met zacht leder beklede stuurwiel komt ook rechtstreeks uit de Turbo X.

Uiteraard is de Saab 9-3 Cabriolet X-Edition, net als de andere uitvoeringen, een echte vierzitsauto voor alle seizoenen. De kap van de cabriolet bestaat uit drie lagen hightech materiaal die de inzittenden beschermen tegen hitte, kou en bovenmatig geluid van buitenaf.

Speciaal voor de 9-3 Cabriolet X-Edition, die exclusief in Aero-uitvoering verkrijgbaar is, zijn drie carrosseriekleuren geselecteerd die de gedistingeerde uitstraling benadrukken: Bright Champagne metallic, Jet Black metallic en Carbon Grey metallic. Voor de motorisering is er keus uit twee benzinemotoren, 2.0 Turbo met 210 pk, de V6 Turbo met 280 pk en de dieselmotor 1.9 TTiD met 180 pk. Alle uitvoeringen zijn optioneel verkrijgbaar met automatische transmissie.