27 augustus 2004

Renault Twingo (1993 - 2007)

De Renault Twingo is vernieuwd

27 augustus 2004 - In september 2004 brengt Renault een vernieuwde versie van de Twingo op de markt. De vernieuwingen omvatten onder meer uiterlijke aanpassingen, met name aan de achterzijde, nieuwe kleuren en bekledingen en nieuwe uitrustingen. Gelijktijdig met deze wijzigingen wordt de serie limitee Kenzo geintroduceerd. Deze serie limitee is samen met het kleding- en parfummerk Kenzo ontwikkeld en uitgerust met speciale bekleding en meeruitrusting zoals een elektrisch bedienbaar schuifdak en lichtmetalen velgen. De vernieuwde Quickshift 5 gerobotiseerde versnellingsbak is voortaan ook leverbaar met de nieuwe 1.2 16V 60 (43 Kw) Eco motor.

Op zoek naar een Renault Twingo ?
Nederland Mobiel heeft er 260 vanaf € 10,-

Renault Twingo (1993 - 2007)

De vernieuwde Twingo is uiterlijk direct herkenbaar aan het fors bemeten Renault-logo centraal op de achterklep, dat tevens dienst doet als ontgrendeling en handgreep. De achterlichten hebben een regendruppeldesign en op de flanken zijn nieuwe beschermstrips aangebracht.

Renault Twingo (1993 - 2007)

De Quickshift 5 is voortaan leverbaar op een 1.2 16V 60 (43 Kw) Eco variant, deze vervangt de 1.2 8V met 43 kW/60 pk met Quickshift 5. Deze nieuwe motor heeft dezelfde cilinderinhoud en het vermogen blijft ongewijzigd. Door toepassing van vier kleppen per cilinder is het maximum koppel gestegen van 93 naar 100 Nm bij 3.750 t/min. Vanaf 1.500 t/min is 80 Nm beschikbaar, wat duidt op voldoende souplesse. De 1.2 16V 75 (55 Kw) motor blijft met Quickshift 5 blijft ongewijzigd beschikbaar.

De nieuwe Quickshift 5-transmissie voor de 1.2 16V 60 Eco motor is voorzien van de mogelijkheid om te kiezen uit twee schakelprogramma's. Met de knop E/A kan gekozen worden tussen een dynamische en economische overbrenging. Met de knop ingedrukt schakelt de transmissie al bij lagere toerentallen naar een hogere versnelling. In deze modus is de Twingo 1.2 16V 60 Quickshift 5 Eco de zuinigste benzineauto van het Renault-gamma met een gecombineerd brandstofverbruik van 5 l/100 km. De uitstoot van CO2 bedraagt dan 120 g/km.

De elektronische regeling van de half-automatische transmissie is verfijnd. Hierdoor zijn de schakelmomenten natuurlijker en vloeiender. Door de verbeterde software rijdt de auto bovendien soepeler weg, doordat er geleidelijker geaccelereerd wordt en het schakelen beter getimed is.

Het ABS remsysteem met noodstopbekrachtiging, dat eerder alleen op de duurdere versies leverbaar was, is nu standaard op elke Twingo. Standaard zijn verder gefaseerd opblaasbare bestuurders- en passagiersairbags, afhankelijk van de kracht van een frontale botsing. De veiligheidsgordels op de voorste zitplaatsen zijn voorzien van gordelspanners en spankrachtbegrenzers, de achterste zitplaatsen zijn voorzien van 3-puntsgordels met spankrachtbegrenzer. De Twingo is, vanaf het Expression niveau, uitgerust met automatische portiervergrendeling die de portieren vergrendelt bij het wegrijden, een waarschuwingslampje voor een niet gebruikte bestuurdersgordel, de passagiersairbag is uitschakelbaar en op de voorste passagiersplaats en de achterste zitplaatsen (vanaf Expression) zijn ISOFIX bevestigingspunten voor kinderzitjes aangebracht.

Het interieur van de Twingo heeft een nieuwe afwerking gekregen. Afhankelijk van de uitvoering zijn er drie nieuwe bekledingsstoffen voor de stoelen en portierpanelen leverbaar. De Twingo Authentique en Expression worden aangekleed met een kleurrijke ABC stof. De Twingo Kenzo krijgt een speciale velours bekleding met een origineel vlinderpatroon. De Twingo Dynamique is voorzien van de licht/donkergrijze stof Ruche en de Privilege is voorzien van velours bekleding Scarifou. De Twingo Initiale heeft onveranderd een luxe interieur in beige leer. De ventilatieknoppen van alle versies zijn ook aangepast, zodat ze bij de rest van het interieur passen.

In 1995 was er al een Twingo Kenzo als exclusieve tijdelijke versie. Dat was een daverend succes met bijna 17.000 verkochte exemplaren. De ventilatieknoppen, de veiligheidsgordels, de vloerbedekking en de zonneschermen van het standaard elektrisch bedienbare schuifdak zijn uitgevoerd in violet. Andere onderscheidende details zijn de Kenzo-badge op de achterkant van de auto en boven de zijknipperlichten, en de Kenzo-vlinder, die terugkomt op de velours bekleding, de achterste rechterzijruit en het insteekvak op de bestuurdersstoel. De Twingo Kenzo is leverbaar met een compleet programma benzinemotoren: 1.2 60 (43 kW), 1.2 16V 60 (43 kW) Quickshift 5 Eco, 1.2 16V 75 (55 kW) en 1.2 16V 75 (55 kW) Quickshift 5.

AutoCoach
AutoCoach