6 juli 2015
Renault Talisman

Renault Talisman

Renault presenteert Talisman

Autozine
6 juli 2015 | Renault presenteert de geheel nieuwe Talisman. De vierdeurs sedan vertaalt de designtaal, kwaliteit en moderne voorzieningen van de recent ge√Įntroduceerde Renault Espace naar het D-segment. Met zijn bijzonder royale interieur en kofferbak behoort de Talisman tot de ruimste modellen in zijn klasse, terwijl het onderstel, de motoren en de vele veiligheidsfuncties bijdragen aan de rijervaring. De nieuwe Renault Talisman beleeft zijn wereldpremi√®re op de IAA in Frankfurt (17 t/m 27 september) en wordt begin volgend jaar op de markt verwacht. De Renault Talisman Estate wordt in het voorjaar van 2016 op de markt gebracht.

Op zoek naar een Renault Talisman?
bynco heeft er 15 vanaf € 16.056,-

Renault Talisman

De nieuwe Renault Talisman combineert uiterst moderne stijlelementen met de traditionele proporties van een sedan. De genereuze lengte en breedte van respectievelijk 4,85 en 1,87 meter zijn goed in verhouding en komen volledig ten goede aan de interieurruimte.

Renault Talisman

De designers en ingenieurs werkten nauw samen om de daklijn zo laag mogelijk te houden. De hoogte bedraagt 1,46 meter en behalve een dynamische uitstraling levert dat ook een gunstige verhouding tussen het glasoppervlak en de plaatdelen (33/66) op. Verder wordt de visuele aantrekkingskracht van de Renault Talisman versterkt door de lange motorkap, de wielbasis van 2,81 meter en de grote wielen tot 19-inch.

De voorzijde van de Renault Talisman wordt gekenmerkt door de nieuwe merkidentiteit van Renault, waarbij het prominente Renault-logo en de C-vormige dagrijverlichting direct in het oog springen. Afhankelijk van de uitvoering is de Talisman voorzien van Full LED-koplampen. Het stijlvolle ontwerp van de achterzijde versterkt de visuele breedte van de Talisman. De markante LED-achterlichten met 3D-effect benadrukken het technisch hoogstaande karakter van de Talisman. Bovendien zijn de achterlichten altijd ingeschakeld, ook overdag.

Renault Talisman

De Renault Talisman wordt leverbaar met keuze uit tien exterieurkleuren, waarvan één niet-metallic kleur: Blanc Glacier. De overige metallic kleuren zijn Blanc Nacré, Beige Dune, Bleu Cosmos, Brun Vison, Gris Cassiopée, Gris Platine, Noir étoilé, Rouge Carmin. De speciale kleur Noir Améthyste is voorbehouden aan de Initiale Paris-versie.

De ruimte van het zitvlak tot het plafond bedraagt 902 mm voorin en 855 mm achterin. De beenruimte bedraagt 262 mm achterin. De voorste stoelen staan ver uit elkaar door de brede middenconsole, wat het ruimtelijke gevoel in de Talisman versterkt. De inhoud van de bagageruimte bedraagt minimaal 608 liter.

Renault Talisman
AutoCoach

De driezits achterbank is in ongelijke delen neerklapbaar (60/40) en is tevens voorzien van een ski-luik. Als er geen passagiers achterin zitten, kunnen de buitenste twee hoofdsteunen roteren voor optimaal zicht naar achteren.

Net als de Renault Espace is de Talisman leverbaar als Initiale Paris. Deze versie onderscheidt zich met zijn rijke uitrusting, perfecte afwerking en unieke details. Hij vertegenwoordigt het beste dat Renault momenteel te bieden heeft.

Renault Talisman

De Talisman is leverbaar met keuze uit drie verschillende multimediasystemen. De basisversie is een systeem met digitale radio en 4,2-inch beeldscherm. Daarna komt het R-Link 2 navigatie- / multimediasysteem met een 7-inch tablet-achtige touchscreen (liggend) en BOSE Surround Sound. Het meest uitgebreide R-Link 2-systeem heeft een ingebouwd 8,7-inch scherm (staand). Behalve audio en navigatie zijn via het R Link 2-systeem ook voertuiginstellingen en de climate control te bedienen. Alle functies zijn te bedienen via eenvoudige snelkoppelingen op het touchscreen, via de multifunctionele draaiknop op de middenconsole en via het stuurwiel.

De Renault Talisman onderscheidt zich met zijn unieke ondersteltechniek. Het is 's werelds eerste vierdeurs sedan met het 4Control-onderstel met vierwielbesturing en Electronic Damper Control. Deze ondersteltechniek maakt het mogelijk dat de achterwielen meesturen. Bij lagere snelheden sturen ze in tegengestelde richting voor extra manoeuvreerbaarheid, terwijl ze bij hogere snelheden meesturen voor optimale stuurprecisie, stabiliteit en veiligheid. De actieve dempers passen zich continu aan aan het wegdek en de wensen van de bestuurder. De demperkarakteristiek wordt ook bepaald door de bewegingen van het stuurwiel, het gaspedaal en de remmen.

Renault Talisman

Renaults Multi-Sense stemt verscheidene systemen op elkaar af en controleert en coördineert onder meer het 4Control-onderstel, de Electronic Damper Control, de besturing, de motor, de automatische EDC-versnellingsbak, het instrumentenpaneel, het motorgeluid en de ambianceverlichting. Multi-Sense® biedt vier voorgeprogrammeerde modi: 'Eco', 'Comfort', 'Neutraal' en 'Sport'. En dan is er ook nog de modus 'Perso' die eenvoudig is te configureren.

Elke modus heeft een eigen rijkarakter, waarbij de volgende zaken worden aangepast:

Renault Talisman
Wittebrug
  • Gasrespons
  • Schakelgedrag van de EDC-automaat
  • Directheid van de besturing
  • Configuratie van het 4Control-onderstel
  • Instelling van de dempers

Tegelijkertijd wordt de sfeer in het interieur aangepast door:

  • Diverse kleuren van de ambianceverlichting (groen, blauw, geel, rood en paars)
  • De inhoud, de weergave en de kleur van de informatie op de instrumenten
  • Het motorgeluid
  • De intensiteit en de frequentie van de stoelmassage
  • De instellingen van de climate control in Eco-modus

Deze modi en instellingen worden bediend via het R-Link 2-scherm of met behulp van de draaiknop op de middenconsole. De duidelijk opgestelde menu's bieden intuïtief toegang tot alle voordelen van Renaults Multi-Sense. De nieuwe Renault Talisman is gebouwd op het modulaire CMF-voertuigplatform. Op het gebied van Multi-Sense, aandrijftechniek en veiligheid zijn er veel overeenkomsten met de Renault Espace.

Renault Talisman

De benzine- en dieselmotoren met een cilinderinhoud van 1,6-liter presteren in de Talisman beter dan in de Espace dankzij het 200 kilo lagere voertuiggewicht en de lagere luchtweerstand (Cw: 0,27). De benzineversies worden aangedreven door de Energy TCe 150 en Energy TCe 200 motoren, die beide uitsluitend zijn gekoppeld aan de zeventraps EDC-transmissie met dubbele koppeling.

Het dieselaanbod begint bij de Energy dCi 110 met een CO2-emissie van 95 g/km. Deze is, evenals de sterkere Energy dCi 130, standaard voorzien van een handgeschakelde zesversnellingsbak. In beide gevallen is de zestraps EDC-automaat optioneel. De Renault Talisman Energy dCi 160 is voorzien van twinturbotechniek en komt uitsluitend met de zestraps EDC-transmissie.

Renault Talisman

De nieuwe Renault Talisman wordt gebouwd in dezelfde productiefaciliteit als de nieuwe generatie Espace. Het nastreven van een hoge kwaliteit heeft absolute prioriteit bij de Renault Espace en Talisman. Daartoe kreeg de Renault-fabriek in het Franse Douai een kapitaalinjectie van 420 miljoen euro.

KwikFit
Renault vernieuwt aanbod TalismanRenault vernieuwt aanbod Talisman
4 november 2020
Renault vernieuwt TalismanRenault vernieuwt Talisman
26 februari 2020
Renault Talisman nu ook als S-EditionRenault Talisman nu ook als S-Edition
5 april 2019
Modeljaarwijziging voor Renault TalismanModeljaarwijziging voor Renault Talisman
26 juli 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum