9 december 2015
Renault Talisman

Renault Talisman

Vijf EuroNCAP sterren voor Renault Talisman en Megane

Autozine
9 december 2015 | De Renault Talisman én de nieuwe Renault Mégane zijn door het onafhankelijke crashtestinstituut Euro NCAP beloond met vijf sterren; de maximale score voor passieve veiligheid. Daarmee staat de teller voor Renault in 2015 op vier, aangezien ook de Renault Espace en de Renault Kadjar eerder dit jaar vijf Euro NCAP-sterren kregen toebedeeld.

De Renault Talisman en Mégane danken hun hoge veiligheidsniveau aan nieuwe en verbeterde voorzieningen die de bestuurder assisteren, waarschuwen en geruststellen, zodat die zich volledig op het rijden kan richten. Net als de Espace en de Kadjar profiteren beide modellen van de vele voordelen van het CMF C/D-platform. Een belangrijk kenmerk ten aanzien van de veiligheid is de toepassing van ultrasterk staal voor de dwars- en zijbalken, vooral die tussen de motorruimte en de cabine.

Renault Talisman

Andere eigenschappen van het veelzijdige CMF-voertuigplatform zijn de frontairbags die afhankelijk van de ernst en aard van het ongeval (frontaal of schuin van voren) in twee fasen worden geactiveerd. Deze functie heeft de Talisman en de Mégane topscores opgeleverd voor bescherming van volwassenen en kinderen. Ook de veiligheidsgordels met adaptieve spankrachtbegrenzers functioneren op basis van de ernst van de impact en de lichaamsbouw van de inzittende. In het geval van een zijdelingse aanrijding worden inzittenden dubbel beschermd door twee zij- en twee gordijnairbags van de nieuwste generatie.

Alle Renault-modellen die zijn gebaseerd op het CMF-platform zijn voorzien van geavanceerde assistentiesystemen die in de nieuwe Renault Espace debuteerden. Denk aan adaptieve cruisecontrol, die de afstand tot de voorganger continu gelijk houdt. En Active Emergency Braking System, dat bestuurders helpt kop-staartbotsingen te voorkomen door te waarschuwen en een remingreep uit te voeren indien nodig. Andere voorbeelden zijn de grootlichtassistent, Lane Departure Warning, Safe Distance Warning en Overspeed Protection met Traffic Sign Recognition.

Renault Talisman

Anti-submarining is tegenwoordig een veelvoorkomende term op het gebied van autoveiligheid, maar is een Renault-innovatie van alweer vijftien jaar geleden. Dit systeem voorkomt dat inzittenden bij een frontale botsing of noodstop onder hun gordel doorglijden. Het is pas sinds januari 2015 een criterium bij de Euro NCAP-botsproeven.

Op zoek naar een Renault Talisman?
bynco heeft er 15 vanaf € 16.056,-

Renault Talisman

Renault vernieuwt aanbod TalismanRenault vernieuwt aanbod Talisman
4 november 2020
Renault vernieuwt TalismanRenault vernieuwt Talisman
26 februari 2020
Renault Talisman nu ook als S-EditionRenault Talisman nu ook als S-Edition
5 april 2019
Modeljaarwijziging voor Renault TalismanModeljaarwijziging voor Renault Talisman
26 juli 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum