15 april 2015
 

Renault

Renault met vijf primeurs op AutoRAI 2015

Autozine
15 april 2015 | Renault presenteert op de AutoRAI 2015 (17-26 april) vijf nationale primeurs. Naast twee nieuwe crossovers, de Renault Kadjar en Espace, zijn de sportieve Clio R.S. 220 EDC Trophy en de spectaculaire raceauto Renault Sport R.S. 01 voor het eerst in Nederland te bewonderen. Met de bijzonder vormgegeven en ultrazuinige EOLAB biedt Renault bezoekers een blik in de toekomst. Er is ook een terugblik in het verleden met maar liefst vijf Renaults in het Klassiekerpaviljoen.
 

Renault breidt met de Kadjar zijn crossover-aanbod uit. De Kadjar combineert een verleidelijk design met moderne techniek en een sportief interieur. De Renault Kadjar staat vanaf juni bij de Renault dealer in de showroom.

Renault

De Renault Espace is uitgegroeid tot een grote, elegant gelijnde crossover. Het interieur van zowel de vijf- als de zevenpersoonsversie biedt een tot in detail uitgedachte flexibiliteit, terwijl veel aandacht en zorg is besteed aan design en kwaliteit. Vanaf begin juni staat de Renault Espace bij de dealer in de showroom

Renault

De Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy is de krachtigste Clio van dit moment. De 'hot hatch' is niet alleen sneller en scherper dan de Clio R.S., maar ook exclusiever dankzij een extra sportieve uitstraling en een gelimiteerde oplage.

Renault
Autozine app

De R.S. 01 is een raceauto die is ontwikkeld voor de raceklasse Renault Sport Trophy. Een 367 kW (500 pk) sterke V6 krachtbron van 3,5-liter cilinderinhoud zorgt voor de aandrijving van deze spectaculair ogende en aerodynamisch uitgekiende racer.

Renault

De Renault EOLAB is een van de concepten op de stand. Dankzij lichtgewicht materialen zo'n vierhonderd kilo lichter dan een middenklasse model van gelijk formaat. Het samenspel van een driecilinder benzinemotor en een elektromotor resulteert in een verbruik van slechts 1 liter brandstof per honderd kilometer.

Renault

Renault is op de AutoRAI ook aanwezig in hal 3 in het InnovationLAB met de DeZir. Deze conceptcar heeft een emotioneel design en met zijn sensuele belijning en felrode kleur weerspiegelt de DeZir pure passie. De Renault DeZir is ontworpen door de Nederlandse designchef van Renault Laurens van den Acker en illustreert zijn visie op de designtaal van Renault.

Tijdens de AutoRAI is hal 7 ingericht als klassieker paviljoen. Renault is met maar liefst vijf Renaults hierbij aanwezig: de Renault 4CV, Renault 4, Renault 16, Renault 5 en de eerste generatie van de Renault Espace. Voor de Renault 16 is het een bijzonder jaar aangezien deze auto dit jaar zijn vijftigjarig jubileum viert.