21 februari 2018
 

Renault

Renault en EEM maken slim eiland

Autozine
21 februari 2018 | Groupe Renault en energieleverancier EEM kondigen een samenwerking aan voor de realisatie van een slim elektrisch ecosysteem op het Portugese eiland Porto Santo. Groupe Renault levert respectievelijk veertien en zes exemplaren van de volledig elektrische Renault ZOE en Renault Kangoo Z.E. Behalve dat die slim worden opgeladen met zonne- en windenergie als het aanbod groter is dan de vraag, leveren ze ook energie terug aan het elektriciteitsnet tijdens piekuren (V2G). Zodoende fungeren de elektrische auto's ook als energiebuffer voor groene stroom.

De lokale regering heeft onder de noemer 'Sustainable Porto Santo - Smart Fossil Free Island' een duurzaamheidsprogramma uitgerold om het gebruik van hernieuwbare energie te stimuleren en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen terug te dringen. EEM, verantwoordelijk voor de energie en de veertig 'slimme' oplaadpunten op het eiland, heeft Groupe Renault gekozen als mobiliteitspartner voor dit achttien maanden durende project.

Renault

Voor de opslag van hernieuwbare zonne- en windenergie die lokaal wordt opgewekt, zet Groupe Renault ook batterijen in die afkomstig zijn uit gebruikte elektrische auto's. Het is voor het eerst dat Groupe Renault zogenoemde second-life batterijen in een werkend ecosysteem in de praktijk toepast.

De betrokkenheid bij het project op Porto Santo is opnieuw het bewijs dat Groupe Renault, marktleider in het Europese segment van elektrische auto's, verder gaat dan zijn rol als autofabrikant en bijdraagt aan de ontwikkeling van duurzame ecosystemen.

Renault toont interieur AustralRenault toont interieur Austral
26 januari 2022
Renault wint op festival Automobile IntlRenault wint op festival Automobile Intl
25 januari 2022
Renault 5 bestaat 50 jaarRenault 5 bestaat 50 jaar
25 januari 2022
Nieuwe Renault Trafic nu in de showroomNieuwe Renault Trafic nu in de showroom
19 januari 2022
 

Info