10 februari 2004
 

Renault Wind

Frisse wind bij Renault met Wind conceptcar

Autozine
10 februari 2004 | Renault laat op de Autosalon van Geneve 2004 een frisse wind door de wereld van de roadster waaien. Zij presenteert daar de conceptcar Wind, een 2+1 roadster die met haar vloeiende lijnen een pure en sportieve uitstraling heeft. De Renault Wind weegt 850 kg en belooft met haar 100 kW/136 pk sterke 2.0 16V motor spectaculaire prestaties.
AutoCoach
Info

Het design van de Renault Wind drukt eenvoud en harmonie uit. Het design is gebaseerd op twee hoofdlijnen. De eerste loopt over de zijkant van de auto, verdwijnt in de voor- en achterschermen en volgt de vorm van de wielkasten. De tweede lijn omlijst het interieur en benadrukt het veilige karakter van de auto. Bijzonder aan de Renault Wind is dat het een 2+1 roadster is. Het gedeelte tussen de twee voorstoelen is los te maken en kan, als het omgekeerd weer wordt gemonteerd, als derde zitplaats dienen.

Renault

De voorruit heeft een bolle vorm die doorloopt in de zijruiten. Hierdoor hebben de inzittenden altijd een panoramisch uitzicht, ook wanneer de uit drie lagen bestaande cabrioletkap is gesloten. De glazen achterruit heeft ook een ronde vorm en biedt daardoor een helder zicht naar achteren. Aan de opvallende verschijning van de Wind dragen de koplampen sterk bij. Ze strekken zich uit over de lengte van de motorkap en onderstrepen door hun gestroomlijnde en lange vorm het sportieve karakter van deze conceptcar. De achterlichten zijn amandelvormig en liggen in het verlengde van de carrosserie. Twee krachtige LEDs verlichten parallel geplaatste glaslagen en creeren zo een lichtbundel die zowel naar voren als naar opzij schijnt.

Het interieur biedt een gevoel van geborgenheid. Als contrast met de "zeeblauwe" carrosseriekleur is voor het interieur beigekleurig leder gekozen, waar tabakskleurige stoelen met geplooid leder in staan. Om de ideale zitpositie te kunnen instellen, zijn niet alleen het stuur, maar ook de pedalen verstelbaar. Twee met leder overtrokken, inschuifbare rollbars vormen een verlengstuk van de stijve constructie waarop ze bevestigd zijn. De kofferruimte is bekleed met leder en heeft een inhoud van 232 liter.

Renault

Een centraal, rond bedieningspaneel biedt informatie over communicatie, muziek, navigatie en de overige systemen en is met een knop bedienbaar. De informatie is af te lezen van een scherm in het bovenste gedeelte van het dashboard. Ook de selectiehendel van de sequentiele zesversnellingsbak bevindt zich goed bereikbaar op het middelste gedeelte van het dashboard. Schakelen kan ook via knoppen op het stuurwiel. Het instrumentarium oogt eenvoudig. De meters zijn omgeven door geanodiseerd aluminium en geplaatst in een glazen cilinder. De rijsnelheid is zowel analoog als digitaal af te lezen. Het toerental wordt weergegeven door blauwe en rode vlakjes rondom de snelheidsmeter. De klimaatregeling is instelbaar via een eenvoudige druk/draaiknop in het linker portier.

IkWilVanMijnAutoAf
Nieuwe Renault Trafic nu in de showroomNieuwe Renault Trafic nu in de showroom
19 januari 2022
Renault toont gecamoufleerde AustralRenault toont gecamoufleerde Austral
5 januari 2022
Renault prijst Megane E-Tech ElectricRenault prijst Megane E-Tech Electric
16 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021