23 juni 2014
 

Renault

Concours d'elegance voor Renault goed verlopen

Autozine
23 juni 2014 | Het Concours d'élégance Paleis Het Loo was voor Renault uiterst succesvol. Tijdens dit grootste klassiekerevenement van Nederland, afgelopen weekeinde in Apeldoorn, konden de 21.500 bezoekers (een recordaantal) circa zeventig bijzondere exemplaren uit de historie van het Franse automerk bewonderen. Drie daarvan zijn door de jury bekroond met een eerste prijs.
Info

Bij het concours op zaterdag 21 juni kwam een Renault Espace van de eerste generatie als winnaar uit de bus. Het is een niet van nieuw te onderscheiden exemplaar van bouwjaar 1987. De Espace geldt als pionier voor het segment van de ruimteauto's. Daarbij viel de Renault Espace ook op door zijn onconventionele en duurzame structuur van een kunststof carrosserie en een verzinkt stalen chassis.

Renault

Op zondag tijdens het internationale Concours d'élégance vielen een Renault Monaquatre uit 1934 (Pre War-klasse) en een Alpine 106 Mille Miles uit 1957 (Post War-klasse) in de prijzen. Laurens van den Acker, Directeur Corporate Design van Renault, was een van de juryleden voor het internationale concours.

Met de Monaquatre was Renault een van de eerste Europese fabrikanten die een compacte, relatief betaalbare auto voor het grote publiek uitbrachten. De Alpine A106 is de grondlegger van de sportieve successtory van Alpine en de voorloper van de latere A110. De Mille Miles-uitvoering is zeldzaam.

Renault

De display van Renault trok veel belangstelling van de duizenden bezoekers aan het Concours d'élégance Paleis Het Loo, mede dankzij de grote diversiteit en de kwaliteit van de getoonde modellen. Er waren heel wat bijzondere Renaults naar Apeldoorn gekomen, zoals de vooroorlogse Type DP Mühlbacher Town Car, de NN2, de Vivaquatre en de Celtaquatre. Een opvallende aanwezige was de knalgele Renault 4 van de Wegenwacht, die samen met prachtige exemplaren van de Renault Frégate, Floride, Caravelle en Dauphine flink wat aandacht trokken.

Wittebrug
Nieuwe Renault Trafic nu in de showroomNieuwe Renault Trafic nu in de showroom
19 januari 2022
Renault toont gecamoufleerde AustralRenault toont gecamoufleerde Austral
5 januari 2022
Renault prijst Megane E-Tech ElectricRenault prijst Megane E-Tech Electric
16 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021