9 december 2019
Renault Megane

Renault Megane

Renault Megane R.S. Trophy-R komt naar Nederland

Autozine
9 december 2019 | Renault introduceert de nieuwe M├ęgane R.S. Trophy-R in Nederland. Het meest prestatiegerichte productiemodel van Renault tot nu toe wordt in een gelimiteerde oplage van 500 genummerde exemplaren gebouwd en is leverbaar voor de consumentenprijs van 76.490 euro. Er zijn enkele exemplaren beschikbaar voor de Nederlandse markt.
Nieuwe vloermatten voor de Megane?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

 

De Trophy-R is de snelste uitvoering in de Mégane R.S.-reeks en op talloze punten gemodificeerd voor betere circuitprestaties. Dankzij de expertise van Renault Sport en de toepassing van geavanceerde autosporttechniek vestigde de nieuwe Mégane R.S. Trophy-R zelfs een nieuw ronderecord voor voorwielaangedreven productieauto's op de Nürburgring-Nordschleife (07:40,100).

Renault Megane

De belangrijkste eigenschappen van de nieuwe Trophy-R ten opzichte van de reguliere Mégane R.S. Trophy zijn het 130 kg lagere gewicht (zonder opties), de nog radicalere benadering van de wielophanging en de verbeterde aerodynamica voor meer neerwaartse druk. Zo is onder meer de achterbank vervangen door een lichtgewicht frame om vier extra wielen mee te nemen. Een titanium uitlaat van AkrapoviÄ en instelbare schokdempers van Öhlins zijn standaard. De Bi-material high-performance Brembo-remmen zorgen voor constante remprestaties, ook onder zware (circuit-)omstandigheden. De Bridgestone Potenza S007-banden zijn speciaal voor Renault Sport ontwikkeld.

Normaal optioneel, maar standaard in de Nederlandse consumentenprijs inbegrepen, zijn het R.S. Monitor telemetriesysteem voor een optimale circuitbeleving en het speciaal ontwikkelde bandennet van Sabelt om wielen vast te zetten achterin de Trophy-R.

De 1,8-liter turbomotor met Formule 1-turbotechniek is ongewijzigd ten opzichte van de reguliere Mégane R.S. Trophy. De krachtbron levert 300 pk (221 kW) en 400 Nm en wordt in de Trophy-R uitsluitend geleverd in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Profile
Renault Megane RS Trophy-R komt naar NLRenault Megane RS Trophy-R komt naar NL
9 december 2019
Renault introduceert nieuwe Megane R.S.Renault introduceert nieuwe Megane R.S.
21 mei 2019
Renault prijst Megane RS TrophyRenault prijst Megane RS Trophy
12 maart 2019
Renault introduceert nieuwe Megane RSRenault introduceert nieuwe Megane RS
19 juli 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum