7 september 2015
Renault Megane

Renault Megane

Renault introduceert nieuwe Megane

Autozine
7 september 2015 | Renault introduceert de geheel nieuwe Megane. In het zeer competitieve C-segment onderscheidt de nieuwe Mégane zich door zijn dynamische vormgeving en kenmerkende lichtsignatuur aan voor- en achterzijde. Het ontwerp van de nieuwe Mégane is tot stand gekomen onder leiding van Nederlander Laurens van den Acker, Directeur Industrial Design Renault. Aan de top van het gamma van de nieuwe Renault Mégane staat de GT die direct vanaf de introductie leverbaar is. Het ontwerp is geïnspireerd op de sportieve genen van Renault Sport.

Op zoek naar een Renault Megane?
bynco heeft er 29 vanaf € 12.056,-

Renault Megane

Met zijn kenmerkende lichtsignatuur en uitgebalanceerde proporties is de nieuwe Mégane boven alles een Renault. Hij toont zijn familiebanden door zijn brede schouderlijn en het front dat de nieuwe merkidentiteit van Renault draagt: het grote verticale Renault-logo.

Renault Megane

Net als de Renault Talisman heeft de nieuwe Mégane de typerende lichtsignatuur van Renault. Aan de voorzijde in de vorm van C-vormige koplampen, waarvan de omtrek doorloopt tot in de bumper, en aan de achterzijde met verlichting over de volle breedte van de auto, die continu brandt en de breedte van de auto benadrukt.

De nieuwe Mégane is 25 mm lager dan de Mégane van de vorige generatie en hij heeft een grotere spoorbreedte: voor + 47 mm en achter + 39 mm. Daardoor heeft de nieuwe Mégane een solide, stabiele uitstraling. Met zijn langere wielbasis (+ 28 mm) en kortere overhang achter heeft hij ook een sportief profiel.

Renault Megane

Verchroomde details accentueren de hoge taillelijn, de grille en de portiergrepen. Subtiele plooien in de motorkap, verchroomde sierlijsten en de luchthappers aan weerszijden van het front versterken de karakteristieke uitstraling van de voorkant.

De nieuwe Mégane GT is voorzien van een speciale voorbumper die sportiviteit benadrukt. In de bumper is een bredere luchtinlaat aangebracht, afgewerkt met een honingraatgrille.

Renault Megane
AutoCoach

De vormgeving van de achterzijde van de nieuwe Mégane GT wordt geaccentueerd door twee verchroomde uitlaatuiteinden die met hun vorm verwijzen naar de luchthappers aan de voorzijde. Ertussen is een diffuser gemonteerd, waarvoor de inspiratie afkomstig is uit de Formule 1. De nieuwe Mégane GT draagt Renault Sport-badges op de achterzijde en op de voorschermen.

Deze sportieve versie van de Mégane is leverbaar in de nieuwe kleur "Blue Iron", waarbij delen van het front en de behuizing van de buitenspiegels in de kleur "Dark Metal" zijn uitgevoerd. Ze benadrukken de sportieve kenmerken die van oudsher horen bij de aanduiding GT.

Renault Megane

De nieuwe Renault Mégane GT is uitgerust met lichtmetalen 18" wielen die speciaal door Renault Sport voor dit model zijn ontwikkeld.

Tijdens de komende internationale autoshow (IAA) van Frankfurt presenteert Renault de details van de nieuwe Mégane, inclusief het interieur, de techniek met assistentiesystemen afkomstig van auto's in een hoger segment, én het motorengamma.

Renault Megane

Op zoek naar een Renault Megane?
DAS import heeft er 282 vanaf € 15.655,-

Renault Megane

Renault kondigt Megane-e aanRenault kondigt Megane-e aan
8 juni 2021
Renault maakt prijzen Megane 2020 bekendRenault maakt prijzen Megane 2020 bekend
6 juli 2020
Renault onthult vernieuwde Megane 2020Renault onthult vernieuwde Megane 2020
3 februari 2020
Renault Megane RS Trophy-R komt naar NLRenault Megane RS Trophy-R komt naar NL
9 december 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum