16 februari 2012
Renault Megane CC

Renault Megane CC

Renault Megane CC tijdelijk als Floride

Autozine
16 februari 2012 | De Renault Mégane Coupé-Cabriolet is tijdelijk beschikbaar als Série Limitée Floride leverbaar. Deze bijzondere uitvoering is uiterst exclusief: slechts 25 exemplaren ervan komen naar Nederland, voor een prijs van 35.790 euro. De Renault Mégane CC Floride is een ode aan de gelijknamige coupé die Renault eind jaren vijftig en begin jaren zestig in het gamma had.
UnitedConsumers
 

De vintage ivoorkleurige lak verwijst naar de auto's in de catalogi van de jaren zestig; de lichtmetalen 17-inchwielen zijn in dezelfde kleur gespoten. Ze verwijzen naar de banden met witte wangen die in de jaren vijftig en zestig in de mode waren. Een Floride-logo in verchroomde retrolook is te vinden op de voorschermen en op de flanken.

Renault Megane CC

Het interieur van de Renault Mégane CC Floride is in twee kleuren uitgevoerd: de middelste gedeelten van de stoelen en het stuur zijn met ivoorkleurig leder bekleed en over de volle breedte van het dashboard loopt een glanzende sierstrip in dezelfde tint. De rest van het interieur heeft een donkerrode kleur die daarmee contrasteert.

Bijzonder is dat niet alleen de stoelen, de hoes van de versnellingspook, het stuur en de matten van rode accenten zijn voorzien, maar dat zelfs het hele dashboard in deze kleur is uitgevoerd. Om het exclusieve karakter verder te benadrukken, is op de sierstrip de naam Floride in verchroomde letters aangebracht.

Renault Megane CC

De letter 'F' komt terug op diverse onderdelen, zoals de versnellingspookknop en de vloermatten. Een genummerd plaatje in de middenconsole laat het productienummer zien: Renault bouwt 1.600 exemplaren van de Floride.

De consumentenprijs voor de Renault Mégane Coupé-Cabriolet Série Limitée Floride bedraagt 35.790 euro. Alle 25 exemplaren van de Mégane CC Floride die naar Nederland komen, zijn voorzien van dezelfde kleurstelling en uitvoering. Voor aandrijving zorgt de TCe 130-motor in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Renault Megane CC

Voor de meerprijs van 2.200 euro zijn in de Floride-uitvoering onder meer de volgende opties aan de uitrusting van de Dynamique-uitvoering toegevoegd: radio 3D Arkamys, Bluetooth, parkeersensoren vóór en achter, elektrisch inklapbare spiegels, elektrisch verwarmbare voorstoelen, lederen bekleding voor interieur en stuurwiel en de lakkleur Ivoire Floride. Al deze opties vertegenwoordigen een waarde van 4.350 euro, waardoor het voordeel op dit pakket 2.150 euro bedraagt.