2 februari 2015
Renault Kadjar

Renault Kadjar

Renault onthult Kadjar

Autozine
2 februari 2015 | Na het succes van de Renault Captur, introduceert Renault nu de Kadjar. De nieuwe crossover in het C-segment onderscheidt zich met een vloeiend design en een sportieve uitstraling. De Kadjar maakt zijn publieksdebuut tijdens de Autosalon van Genève (5-15 maart) en verschijnt in juni op de Nederlandse markt. Prijzen worden op een later moment bekendgemaakt.

De nieuwe Renault Kadjar staat op het modulaire platform CMF-C/D van de Alliantie Renault-Nissan. De crossover trekt vooral in de introductiekleur 'Rouge Flamme' alle aandacht naar zich toe. Zijn gedurfde design is meer dan een knipoog naar dat van de Renault Captur Concept en de DeZir, de spectaculair gelijnde sportcoupé van Renault. De afmetingen (4,45 m lang en 1,84 m breed) en de lage daklijn (1,60 m) accentueren zijn sportieve ontwerp.

Renault Kadjar

De uitstraling van de Renault Kadjar krijgt een extra dimensie door de C-shape LED dagrijverlichting en de Full-LED koplampen. Die beloven met een 20% hogere lichtopbrengst beter zicht dan halogeenkoplampen.

Renault Kadjar

De opmerkelijke lichtsignatuur van de achterlichten impliceert een golfbeweging en is geïnspireerd op die van de Renault Captur Concept. De grote wielen (tot wel 19 inch), de zwarte wielkastverbreders, de aluminiumkleurige dakrails, de bumperbescherming vóór en achter in combinatie met de relatief grote bodemvrijheid van 190 mm accentueren het avontuurlijke karakter van de Kadjar.

Renault Kadjar
KwikFit

Voor zijn interieur vond de Kadjar inspiratie in stationwagons. De achterbank (60:40 deelbaar) laat zich vanuit de bagageruimte gemakkelijk en snel neerklappen. De laadvloer kent twee posities: een voor een vlakke laadvloer, de andere voor zo veel mogelijk bagageruimte (max. 472 liter met de achterbank rechtop). Voor het vervoer van lange voorwerpen kan ook de leuning van de passagiersstoel neergeklapt worden.

Renault Kadjar

Het instrumentarium bestaat uit een 7" TFT-kleurenscherm. Daarbij is de Kadjar leverbaar met R-Link 2, het multimedia- en navigatiesysteem uit die andere crossover van Renault, de nieuwe Espace.

Renault Kadjar

Ondanks zijn riante afmetingen is de Kadjar behendig. De draaicirkel bedraagt een bescheiden 10,7 m. Renault biedt verder de keuze uit diverse motoren, die mede dankzij een start-stopsysteem qua verbruik en emissie tot de top in hun klasse zouden behoren. De keuze uit twee- en vierwielaandrijving (met drie standen: Auto, LOCK en 2WD) is een typisch SUV-kenmerk.

Met de Kadjar geeft Renault een vervolg aan zijn crossover-offensief, dat in 2013 een opleving kreeg met de introductie van de Captur. Die is met 178.000 registraties inmiddels de populairste crossover in het B-segment in Europa. Renault produceert de Kadjar in het Spaanse Palencia voor de Europese markt, verschillende Afrikaanse landen en de landen langs de Middellandse zee. Vanaf 2016 wordt de Renault Kadjar ook in het Chinese Wuhan geproduceerd en is daarmee de eerste Renault die op Chinese bodem wordt gebouwd.

Op zoek naar een Renault Kadjar?
bynco heeft er 74 vanaf € 12.945,-

Renault Kadjar

Renault maakt prijs Kadjar 2019 bekendRenault maakt prijs Kadjar 2019 bekend
12 november 2018
Renault Kadjar ondergaat faceliftRenault Kadjar ondergaat facelift
12 september 2018
Renault Kadjar leverbaar als TCe 165Renault Kadjar leverbaar als TCe 165
6 januari 2017
Renault Kadjar nu als Serie SignatureRenault Kadjar nu als Serie Signature
12 juli 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum