9 augustus 2005
Renault Clio (2005 - 2012)

Renault Clio (2005 - 2012)

Renault toont Clio Sport Concept

Autozine
9 augustus 2005 | Renault Sport Technologies licht met de Clio Renault Sport Concept een tipje van de sluier op van de Renault Clio Sport 2.0 16V. De conceptcar is de voorbode van het definitieve productiemodel dat medio 2006 bij de dealer staat. De Clio Renault Sport Concept is de ultieme ontwikkeling van de nieuwe Clio III.

Hoewel de auto op zich al een opvallende verschijning is, worden de originele lijnen versterkt door meer uitgesproken rondingen. De speciale vormgeving van de zijkant van de carrosserie accentueert het krachtige en energieke silhouet van de auto. De verbrede voor- en achterspatborden, de verlaagde carrosserie en de uitgebouwde zijskirts zorgen in combinatie met de luchtuitstroomopeningen niet alleen voor een krachtiger uitstraling, maar ook voor een verbeterde arodynamica. De Clio Renault Sport Concept is voorzien van een air diffuser aan de onderzijde, een arodynamisch hulpmiddel dat rechtstreeks is ontleend aan de Formule 1.

Renault Clio (2005 - 2012)

De nieuwe generatie voorwielophanging van Renault Sport Technologies is voorzien van een onafhankelijke wielophanging en aluminium componenten. Hierdoor belooft de Clio Renault Sport Concept niet alleen een optimale tractie en een perfecte wegligging, maar ook een uitstekend veercomfort. Ook het remsysteem namen de technici van Renault Sport Technologies grondig onder handen. Voor zijn rode remklauwen met vier aluminium zuigers en geperforeerde Brembo-schijven van 330 mm gemonteerd (achter 280 mm).

Ook het interieur van de Clio Renault Sport Concept bevestigt het karakter van deze auto. De gekozen materialen met veel chroom en leer benadrukken het exclusieve design. Het grote panoramische zonnedak zorgt voor een sterker gevoel van ruimte en comfort. De vier afzonderlijke kuipstoelen met geintegreerde hoofdsteunen worden van elkaar gescheiden door een integrale middenconsole met chroom-zink afwerking. Het stuurwiel is bekleed met rood en zwart leer en is voorzien van een afgeplat onderste gedeelte. Aluminium pedalen en voetsteun in racestijl completeren het sportieve interieur van de Clio Renault Sport Concept.

Renault Clio (2005 - 2012)
KwikFit
Nieuw instapmodel Renault ClioNieuw instapmodel Renault Clio
19 januari 2012
Renault Clio nu als extra zuinig 1.5 dCiRenault Clio nu als extra zuinig 1.5 dCi
15 december 2010
Renault Clio nu als 20th AnniversaryRenault Clio nu als 20th Anniversary
28 april 2010
Madeno introduceert Renault Clio R20Madeno introduceert Renault Clio R20
30 maart 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum