8 mei 2006
Renault Clio (2005 - 2012)

Renault Clio (2005 - 2012)

Renault maakt prijs Clio RS bekend

Autozine
8 mei 2006 | De 200 pk sterke Clio RS zal leverbaar worden vanaf 28.900 euro. De Clio Renault Sport staat in augustus in de showroom, maar kan nu al besteld worden.
AutoCoach

Wie wil genieten van de wegligging van de Clio RS, doet dat vanuit sportstoelen die vijftien millimeter lager zijn dan normaal en meer zijdelingse steun bieden. Geperforeerde aluminium pedalen die optimaal zijn geplaatst voor heel-and-toe. Het sportstuur is bekleed met geperforeerd leer en heeft een rode markering voor de centrale positie. Een indicatielampje in de toerenteller geeft het optimale moment aan om een hoger verzet te kiezen met de close-ratio zesversnellingsbak. Het standaard stabiliteitssysteem ESP is uitgerust met tractie- en onderstuurcontrole, maar kan ook worden uitgeschakeld.

Renault Clio (2005 - 2012)

Opvallende designelementen van de RS hebben een functionele oorsprong. De bredere wielkasten voor en achter ogen niet alleen sportief, maar maken ook een grotere spoorbreedte mogelijk en dat komt de wegligging ten goede. De voorbumper biedt plaats aan een grotere luchtinlaat en is voorzien van een geïntegreerde spoiler. Uitstroomopeningen in de wielkasten, net achter de voorwielen, zorgen voor koeling en aerodynamica. De Clio RS wordt geleverd met lichtmetalen 17-inchwielen en is in vijf carrosseriekleuren verkrijgbaar.

Behalve los te bestellen opties als een bandenspanning-controlesysteem, een elektrisch bedienbaar glazen schuif-/kanteldak en verwarmbare voorstoelen, biedt Renault voor de Clio RS twee optiepakketten aan:

Renault Clio (2005 - 2012)
  • Het Vision-pakket bestaat uit actieve bochtverlichting met xenonkoplampen, die voorzien zijn van koplampsproeiers. Elektrisch inklapbare buitenspiegels maken ook deel uit van dit pakket. De pakketprijs van 795 euro betekent een voordeel voor de klant van 245 euro.
  • Het Attractive-pakket biedt comfortverhogende extra's. Instappen wordt eenvoudiger door de Renault Handsfree Card. Extra gemak bieden regen- en lichtsensoren, plus een sneltoets voor de zijruitbediening aan de passagierzijde. Ook inbegrepen is een elektronisch geregelde airconditioning en diepteverstelling van het stuurwiel. Het pakket wordt gecompleteerd met verlichte make-upspiegels en binnenverlichting achterin. De pakketprijs bedraagt 845 euro en het klantvoordeel 255 euro.
Dutchlease
Nieuw instapmodel Renault ClioNieuw instapmodel Renault Clio
19 januari 2012
Renault Clio nu als extra zuinig 1.5 dCiRenault Clio nu als extra zuinig 1.5 dCi
15 december 2010
Renault Clio nu als 20th AnniversaryRenault Clio nu als 20th Anniversary
28 april 2010
Madeno introduceert Renault Clio R20Madeno introduceert Renault Clio R20
30 maart 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum