5 februari 2009
Renault Clio (2005 - 2012)

Renault Clio (2005 - 2012)

Facelift voor Renault Clio

Autozine
5 februari 2009 | De Renault Clio heeft een facelift ondergaan. De vernieuwde compacte hatchback van Renault onderscheidt zich door een vernieuwd design met sportief ogende koplampen, die afgeleid zijn van de nieuwe Mégane. Daarbij komt er een nieuwe GT-versie. Het publiek kan de nieuwe Renault Clio uitgebreid leren kennen tijdens de aankomende Salon van Genève, die van 5 tot en met 15 maart 2009 gehouden zal worden.

De vernieuwde Renault Clio is herkenbaar aan een bumper wordt gekenmerkt met royale luchtinlaat in het onderste gedeelte. De herziene achterlichten zijn voortaan geïntegreerd in de totale achterzijde van de hatchback. De nieuwe Renault Clio straalt meer sportiviteit uit door de specifieke vormgeving van het middelste gedeelte van de achterbumper. De mist- en achteruitrijlampen zijn onderin de bumper op de hoeken geplaatst.

Renault Clio (2005 - 2012)

In navolging van andere Renault-modellen is er nu een GT-versie leverbaar voor de nieuwe Clio. De nieuwe Clio GT is een compacte hatchback die leverbaar is in de exclusieve carrosseriekleur Bleu Malte. De iets agressievere voorzijde is verfraaid met een zwart glanzende grille. Verder verwijzen de verbrede dorpels naar de sportieve rijkwaliteiten die deze GT-versie in petto heeft. De achterzijde onderscheidt zich door een dubbele uitlaat en een achterspoiler. In het interieur trekken sportieve accenten de aandacht: de pedalen zijn uitgevoerd in geperforeerd aluminium, terwijl de sportstoelen een versterkte zijdelingse ondersteuning bieden en voorzien zijn van een GT-markering.

Renault Clio (2005 - 2012)

Het Carminat TomTom-navigatiesysteem, voortgekomen uit de samenwerking tussen Renault en TomTom, is het allernieuwste ingebouwde GPS-gestuurde navigatiesysteem van Renault. Dit navigatiesysteem is betaalbaar voor een groot publiek en wordt ingeschakeld zodra de auto gestart wordt.

Renault Clio (2005 - 2012)

De vernieuwde Renault Clio zal vanaf eind mei 2009 bij de dealers in de showroom staan.

Dutchlease
Nieuw instapmodel Renault ClioNieuw instapmodel Renault Clio
19 januari 2012
Renault Clio nu als extra zuinig 1.5 dCiRenault Clio nu als extra zuinig 1.5 dCi
15 december 2010
Renault Clio nu als 20th AnniversaryRenault Clio nu als 20th Anniversary
28 april 2010
Madeno introduceert Renault Clio R20Madeno introduceert Renault Clio R20
30 maart 2009
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum