22 februari 2019
Renault Captur

Forum Renault Captur

Reacties van eigenaren

  

, datum: 25 januari 2019

Ervaring met auto: Alleen een rammel/tik rechtsvoor in de ophanging bij het nemen van een verkeersdrempel. Ik heb alle twee de stabilisatorstangen al vervangen. Geluid is er nog steeds. Volgens ervaringen van anderen een bekend probleem bij de Captur en ook de Clio.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit4 jaar
KM-stand81.000 km
DealerBochane

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 19 december 2018

Ervaring met auto: Rijdt uitstekend wegligging perfect. Jarenlang Mercedes en Audi gereden. Maar ik kies toch voor de Renault Capture automaat. De automaat schakelt perfect. Geen problemen, alleen de accu moest vernieuwd worden. Ik ben nu 75 jaar en rijd al 57 jaar.


Ik kan de Capture ook van harte aanbevelen.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Uitstekend.

Ervaring met verkoop: Bij VKV Alexander nieuw gekocht en daar uitstekend behandeld. Goede service onderhoud en begeleiding.

UitvoeringTCe 120 EDC Dynamiqu
Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit3 jaar
KM-stand8.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor10
  
 
Reactie van: Hvdputten, datum: 3 januari 2019

Antwoord: Wij rijden de Captur nu een half jaar. Fijne auto. Veel grote weg kilometers, nu al na een half jaar 16.000 KM. Wat tegenvalt vind ik het verbruik. Ik ben een rustige rijder. Op cruisecontrol tussen de 100 en 120 km per uur komen wij op en verbruik van 1 op 14 krap 1 op 15 vind ik vrij veel voor 3 cilinder motor en een inhoud van 898 cc.

 
Reactie van: Derk. Schut, datum: 20 januari 2019

Antwoord: Lijkt me logisch, wat je er aan vermogen uit haalt zal er ook aan vermogen (brandstof) in gestopt moeten worden. Mijn Clio met 1.2 Tce motor gebruikt ongeveer hetzelfde. Onze eerste Renault, een 19 met 1.4 motor was veel zuiniger, 1 op 17 zonder moeite, maar ook maar 60 PK.

  

, datum: 19 oktober 2018

Ervaring met auto: Prima auto zonder problemen. Rijden heerlijk.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit5 jaar
KM-stand147.500 km
DealerBochane

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 21 juli 2018

Ervaring met auto: Goedenavond, wij hebben vandaag met pech langs de weg gestaan met de Captur van 2013, dus oude versie (dus geen facelift). Zoals ik hier lees onze auto is vierenhalf jaar oud en gebruikt al meer dan 3 jaar olie en niet zo'n klein beetje. We kregen te horen van de dealer: het ligt aan U rijstijl en zo word je weggestuurd. Hij bleef olie verbruiken en weer terug toen werd er gezegd: U moet tussendoor handgeschakeld gaan rijden. Kom op zeg! Je koopt een automaat dan ga je toch niet handgeschakeld rijden. De smoesjes komen van alle kanten en je schiet er niets mee op.

Vandaag twee keer de ANWB er bij gehad en een keer de wegenwacht die gelukkig zo vriendelijk was om te stoppen. De eerste keer werd er een bobine vervangen er moesten zelfs 2 bobines in maar aangezien die niet op voorraad waren werd er besloten een te vervangen. Nog geen honderd meter gereden wat mocht en toen stond mijn man weer stil. Toen kwam de wegenwacht voorbij en die keerde doordat hij mijn man in de berm zag staan en die man zei: ligt niet aan de bobine. Hij dacht dat de motor kapot was en toen werd 'ie afgesleept. Nu staat hij bij de garage in afwachting van wat er nu dan mankeert. Dan zeg ik: wat is dit? Vierenhalf jaar oud en dan dit een CAPTUR van oktober 2013 totaalprijs incl rijklaar maken euro 25.953,70. Hier gaan wij niet mee accoord. Dit gaan ze wel degelijk tegemoet komen, anders gaan wij hier actie op ondernemen waar de honden geen brood van lusten en RENAULT zeker ook niet. Want komen ze ons hier niet in tegemoet, mensen die hun hele leven er hard voor gewerkt hebben en denken een fijne auto te hebben en dan met dit op gezadeld worden, nou dan komt er een GROOT maar zeer GROOT reclame bord van de CAPTUR en gaan we bij iedere GARAGE van RENAULT staan en vertellen we hoe het ECHT in elkaar zit bij RENAULT

Een hele boze mevr Slagt Nillesen

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Altijd door een Bosch garage onderhouden


Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit4 jaar
KM-stand132 km
DealerKerkhof

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Aatbezuijen, datum: 8 september 2018

Antwoord: Ik heb ook last van veel olieverbruik. 1e jaar niet 2e jaar om de 6 weken halve liter. Beetje vreemd. 2e hands gekocht toen hij 2 jaar oud was.

 
Reactie van: Rishisanke, datum: 24 januari 2019

Antwoord: Mijn auto is 3 jaar oud en gaf het begin was olieverbruik erg hoog. Om de 6 weken steeds bijvullen. In de garantieperiode 2 maal helemaal nagekeken maar werd gezegd: niets aan de hand. Dit is niet normaal. Nu net na de garantie is het verbruik erger geworden. En zeggen nu het wordt een dure grap, want ze gaan er heel wat aan moeten doen. Dit is bewust zo gecreeerd. Ik zie dat Renault een algemeen olieprobleem heeft en heel oneerlijk is naar klanten. Moeten we hier niet wat doen. Een auto proberen te verkopen zijn ze super slinks in. Service van Renault is super waardeloos.

Premila 0614053006
Gekocht bij Renault dealer Leidserijn

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 4 juli 2018

Ervaring met auto: Achter portier deurrubbers scheuren ondanks dat die deuren amper gebruikt worden, constructie fout, die rubbers moeten gemodificeerd worden.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Zodra de auto verkocht is bij dit bedrijf hoef je weinig service te verwachten. Na onderhoud in de garage ben ik naar een merk onafhankelijke garage gegaan. Daar kwam ik achter dat de o-ring bij olie vervangen opnieuw gebruikt is. Later met kit afgeplakt om lekkage te voorkomen. Wel de volle mep rekenen.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit2 jaar
KM-stand5.000 km
DealerBochane

Betrouwbaarheid5
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 28 februari 2018

Ervaring met auto: Nieuwe auto gekocht in november 2017. Bij het starten in de ochtend gaat de ventilatorsnelheid steeds aan en uit. Al bijna een ongeluk gehad omdat de ontwaseming niet goed werkt. Verlichting gaat ook feller en zachter branden. Als de motor warm is zijn de problemen over.

Bij de garage in Groningen weten ze en erkennen ze de problemen. MAAR ZE DOEN ER NIETS AAN WANT ZE WACHTEN OP REACTIE VAN DE FABRIEK. DIT DOET MAX VERSTAPPEN OOK AL EEN PAAR JAAR.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand3.000 km
DealerTerwolde

Betrouwbaarheid5
Comfort4
Motor4
  
 
Reactie van: Galenroemburg, datum: 16 maart 2018

Antwoord: Ik had precies hetzelfde probleem met het climate control systeem van mijn Captur van eind november 2017. Ook beslagen ramen en slecht zicht omdat de ventilatie niet goed werkte. Nu na 3 maanden heeft mijn Renault-dealer uit Zaandam het probleem kunnen achterhalen. Kwestie van een defecte weerstand vervangen. Systeem doet het nu zoals het hoort.

 
Reactie van: Saveriomoscato, datum: 21 augustus 2018

Antwoord: Ik heb ook een captur van juli 2017, het is een mooi auto, maar de airco en zelfs de ventilatie riekt heel slecht. Ik moet normaal op 30.000 voor de airco naar de garage maar ik heb maar 23.000 en het begint slecht te rieken.

 
Reactie van: Gstekelenburg, datum: 24 oktober 2018

Antwoord: Airco 5 minuten voor aankomst uitzetten. Voorkomt bacteriegroei. Heeft niets met Renault te maken, hebben alle airco's.

  

, datum: 27 januari 2018

Ervaring met auto: Te veel olieverbruik.

Uitvoering120 TCE Dynamique
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit4 jaar
KM-stand68.000 km
DealerKerkhof

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Willrikk, datum: 4 juli 2018

Antwoord: Mijn Captur had ook een verhoogd olie verbruik, 1 op 4500. Software update uitgevoerd, nu ongeveer 1 op 10.000.

 
 
« 1 2 3 4 5 6 »