14 december 2018
Feedback
Renault Captur

Forum Renault Captur

Reacties van eigenaren

  

, datum: 19 oktober 2018

Ervaring met auto: Prima auto zonder problemen. Rijden heerlijk.

Reageer Nieuw

Brandstofdiesel
Bouwjaar2013
In bezit5 jaar
KM-stand147.500 km
DealerBochane

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 21 juli 2018

Ervaring met auto: Goedenavond, wij hebben vandaag met pech langs de weg gestaan met de Captur van 2013, dus oude versie (dus geen facelift). Zoals ik hier lees onze auto is vierenhalf jaar oud en gebruikt al meer dan 3 jaar olie en niet zo'n klein beetje. We kregen te horen van de dealer: het ligt aan U rijstijl en zo word je weggestuurd. Hij bleef olie verbruiken en weer terug toen werd er gezegd: U moet tussendoor handgeschakeld gaan rijden. Kom op zeg! Je koopt een automaat dan ga je toch niet handgeschakeld rijden. De smoesjes komen van alle kanten en je schiet er niets mee op.

Vandaag twee keer de ANWB er bij gehad en een keer de wegenwacht die gelukkig zo vriendelijk was om te stoppen. De eerste keer werd er een bobine vervangen er moesten zelfs 2 bobines in maar aangezien die niet op voorraad waren werd er besloten een te vervangen. Nog geen honderd meter gereden wat mocht en toen stond mijn man weer stil. Toen kwam de wegenwacht voorbij en die keerde doordat hij mijn man in de berm zag staan en die man zei: ligt niet aan de bobine. Hij dacht dat de motor kapot was en toen werd 'ie afgesleept. Nu staat hij bij de garage in afwachting van wat er nu dan mankeert. Dan zeg ik: wat is dit? Vierenhalf jaar oud en dan dit een CAPTUR van oktober 2013 totaalprijs incl rijklaar maken euro 25.953,70. Hier gaan wij niet mee accoord. Dit gaan ze wel degelijk tegemoet komen, anders gaan wij hier actie op ondernemen waar de honden geen brood van lusten en RENAULT zeker ook niet. Want komen ze ons hier niet in tegemoet, mensen die hun hele leven er hard voor gewerkt hebben en denken een fijne auto te hebben en dan met dit op gezadeld worden, nou dan komt er een GROOT maar zeer GROOT reclame bord van de CAPTUR en gaan we bij iedere GARAGE van RENAULT staan en vertellen we hoe het ECHT in elkaar zit bij RENAULT

Een hele boze mevr Slagt Nillesen

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Altijd door een Bosch garage onderhouden

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2013
In bezit4 jaar
KM-stand132 km
DealerKerkhof

Betrouwbaarheid4
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Aatbezuijen, datum: 8 september 2018

Antwoord: Ik heb ook last van veel olieverbruik. 1e jaar niet 2e jaar om de 6 weken halve liter. Beetje vreemd. 2e hands gekocht toen hij 2 jaar oud was.

Reageer
  

, datum: 4 juli 2018

Ervaring met auto: Achter portier deurrubbers scheuren ondanks dat die deuren amper gebruikt worden, constructie fout, die rubbers moeten gemodificeerd worden.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Zodra de auto verkocht is bij dit bedrijf hoef je weinig service te verwachten. Na onderhoud in de garage ben ik naar een merk onafhankelijke garage gegaan. Daar kwam ik achter dat de o-ring bij olie vervangen opnieuw gebruikt is. Later met kit afgeplakt om lekkage te voorkomen. Wel de volle mep rekenen.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2015
In bezit2 jaar
KM-stand5.000 km
DealerBochane

Betrouwbaarheid5
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 28 februari 2018

Ervaring met auto: Nieuwe auto gekocht in november 2017. Bij het starten in de ochtend gaat de ventilatorsnelheid steeds aan en uit. Al bijna een ongeluk gehad omdat de ontwaseming niet goed werkt. Verlichting gaat ook feller en zachter branden. Als de motor warm is zijn de problemen over.

Bij de garage in Groningen weten ze en erkennen ze de problemen. MAAR ZE DOEN ER NIETS AAN WANT ZE WACHTEN OP REACTIE VAN DE FABRIEK. DIT DOET MAX VERSTAPPEN OOK AL EEN PAAR JAAR.

Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand3.000 km
DealerTerwolde

Betrouwbaarheid5
Comfort4
Motor4
  
 
Reactie van: Galenroemburg, datum: 16 maart 2018

Antwoord: Ik had precies hetzelfde probleem met het climate control systeem van mijn Captur van eind november 2017. Ook beslagen ramen en slecht zicht omdat de ventilatie niet goed werkte. Nu na 3 maanden heeft mijn Renault-dealer uit Zaandam het probleem kunnen achterhalen. Kwestie van een defecte weerstand vervangen. Systeem doet het nu zoals het hoort.

 
Reactie van: Saveriomoscato, datum: 21 augustus 2018

Antwoord: Ik heb ook een captur van juli 2017, het is een mooi auto, maar de airco en zelfs de ventilatie riekt heel slecht. Ik moet normaal op 30.000 voor de airco naar de garage maar ik heb maar 23.000 en het begint slecht te rieken.

 
Reactie van: Gstekelenburg, datum: 24 oktober 2018

Antwoord: Airco 5 minuten voor aankomst uitzetten. Voorkomt bacteriegroei. Heeft niets met Renault te maken, hebben alle airco's.

Reageer
  

, datum: 27 januari 2018

Ervaring met auto: Te veel olieverbruik.

Nieuw
Uitvoering120 TCE Dynamique
Brandstofbenzine
Bouwjaar2014
In bezit4 jaar
KM-stand68.000 km
DealerKerkhof

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Willrikk, datum: 4 juli 2018

Antwoord: Mijn Captur had ook een verhoogd olie verbruik, 1 op 4500. Software update uitgevoerd, nu ongeveer 1 op 10.000.

Reageer
  

, datum: 2 november 2017

Ervaring met auto: Echt aan te bevelen. Heerlijke auto, rijdt goed.

Reageer Nieuw

Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
DealerTerwolde

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 18 oktober 2017

Ervaring met auto: De laatste 10 jaar 2x Toyota Auris Hybride gereden. Nu bezit ik een Renault Captur. Reden van aankoop is de hogere zit. Direct al moest ik erg wennen aan de gedragingen van de automatische versnellingsbak. Maar veel meer moest ik wennen aan de wel heel slechte verlichting. Zowel dim- als grootlicht is veel minder dan bij mijn vorige auto's. Vandaag heb ik dan ook de "pitten" vervangen door Osram Nightbreaker unlimited H1 "pitten" Het resultaat hiermee is vele malen beter.

Nieuw
UitvoeringTce 120 Dynamique
Brandstofbenzine
Bouwjaar2016
In bezit1 jaar
KM-stand9.000 km
DealerMatter

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Dilamberty, datum: 25 oktober 2017

Antwoord: In 2014 Captur 120 EDC gekocht en onlangs ingeruild voor de 2017 uitvoering. De automaat reageert heel anders (minder gretig) dan vorige Captur. Maakt vaak gebruik van lage toeren tallen maken (1250 -1500 t/m) waardoor er weinig trekkracht is. Oplossing is gaspedaal diep intrappen om kick down te activeren. Hebben andere gebruikers ook het idee dat de nieuwe automaat anders reageert?

 
Reactie van: Benwessels, datum: 18 juni 2018

Antwoord: Mijn ervaring met de Captur is dat hij vooral op een snelweg lekker rijdt. Maar bij optrekken vanuit stilstand reageert hij wat traag. Verder vind ik de vering erg gevoelig als je langzaam rijdt, elk hobbeltje voel je dan. Toch een prima auto. Vooral mijn vriendin is er erg blij mee!

 
Reactie van: Saveriomoscato, datum: 21 augustus 2018

Antwoord: Wij zijn deze jaar met onze Captur naar Oostenrijk geweest met ons vier, de auto was zwaar geladen met valiezen enz. De auto heeft goed een aangenaam gereden, het is een 900 cc maar ik heb er van genoten. Geen enkel probleem met de bergen en op de snelweg rijdt hij ook prima, alleen als je stil staat en terug vertrekt is hij niet zo snel inderdaad.

Reageer
 
 
« 1 2 3 4 5 6 »