3 maart 2021
 

Renault Arkana

5 EuroNCAP sterren voor Renault Arkana

Autozine
3 maart 2021 | De Renault Arkana heeft de maximale score van 5 sterren behaald in een crashtest van EuroNCAP. De nieuwe Renault ARKANA wordt in het tweede deel van 2021 in Nederland geïntroduceerd. Prijzen zijn nog niet bekend.
Info
Forum

De Nieuwe Renault Arkana is gebaseerd op het modulaire CMF-B-platform, zelfde als de Captur, en profiteert van een geoptimaliseerde carrosseriestructuur, vernieuwde stoelframes en gordelbevestigingen met pyrotechnische gordelspanners en krachtbegrenzers om alle inzittenden op hun plaats te houden. Renault is ook een ambassadeur van de Fix4Sure-technologie, die een uitstekende bescherming verzekert door te verhinderen dat inzittenden onder hun gordel doorschuiven.

Renault Arkana

Nieuwe Renault Arkana is uitgerust met rijhulpsystemen van de nieuwste generatie. Zo dragen deze Advanced Driver Assistance Systems (kortweg ADAS) bij tot een veiliger en gemoedelijker rijgedrag: de Snelweg- en verkeersassistent, de verkeersbordenherkenning, de dodehoekwaarschuwing en de rijstrookwaarschuwing. Het actieve remhulpsysteem waarschuwt de bestuurder voor gevaarlijke situaties als er fietsers of voetgangers gedetecteerd worden en kan de wagen afremmen als die niet reageert. Een andere veiligheidsmaatregel is het optimaliseren van zicht en zichtbaarheid dankzij een 360°-camera, standaard gemonteerde 'full led'-koplampen, een automatische ontsteking van de koplampen en een zelfdimmende binnenspiegel.

Ongeacht de weersomstandigheden, zowel overdag als 's nachts, bij het inhalen en bij het wisselen van rijstrook, in de stad of tijdens het parkeren, dragen elk van deze rijhulpsystemen bij tot een betere veiligheid voor iedereen. Ze zorgen voor meer gemoedsrust en minder gevaar, voor de bestuurder en de passagier in de wagen alsook voor de kwetsbare weggebruiker daarbuiten.

Renault Arkana komt naar EuropaRenault Arkana komt naar Europa
23 september 2020
Renault onthult ArkanaRenault onthult Arkana
29 augustus 2018
Renault kondigt ARKANA aanRenault kondigt ARKANA aan
22 augustus 2018
 

Info

Forum