19 april 2013
Porsche 718 Boxster

Porsche 718 Boxster

Porsche Boxster als Red 7

Autozine
19 april 2013 | Pon Porsche Import introduceert de Red 7. Deze unieke Boxster wordt speciaal voor de Nederlandse markt vervaardigd door Porsche Exclusive. De totale oplage bedraagt zeven stuks. Nederland heeft de komst van het zeer exclusieve model te danken aan het feit dat onze markt relatief gezien tot de belangrijkste van Porsche Exclusive behoort.
Profile
 

De RED 7 is in alle opzichten hoogst individueel. Om te beginnen is de kleurstelling heel bijzonder. Indisch rood vormt een contrast met de matte tint Platinum zijdeglans. Deze speciale kleur van Porsche Exclusive siert de klep van de bagageruimten en de 20-inch wielen, maar ook de buitenspiegels, de luchtinlaten en de modelaanduiding op de portieren.

Porsche 718 Boxster

De exclusieve uitvoering van het exterieur wordt in het interieur voortgezet. Ook hier staan scherpe contrasten centraal. Zo is de zwarte lederen bekleding afgewerkt met rode stiknaden. De kleur Indisch rood komt terug in de veiligheidsgordels, de wijzerplaten en diverse afwerkingsdelen. Op de bekerhouder is bovendien een subtiel Boxster S – personally built for 7-logo te vinden.

Ook in andere details komt de signatuur van Porsche Exclusive duidelijk naar voren. De sleutel van de auto is uitgevoerd in Indisch rood en het zwartlederen sleuteletui met gestanst Boxster-personally built for 7-logo is afgewerkt met rode stiksels. Ook de roestvaststalen dorpelbeschermers met verlichting dragen het logo.

Elke Boxster S - personally built for 7 wordt geleverd met een unieke bijpassende afdekhoes en een uniek zogeheten 'coffeetable book' met foto's van het productieproces. De standaarduitrusting omvat onder meer adaptieve sportstoelen, Porsche Communication Management inclusief telefoonmodule, Sport Chrono Pakket, Porsche Dynamic Light System en het BOSE Surround Sound-System.

Porsche 718 Boxster

De RED 7 beschikt over de 232 kW/315 pk sterke zescilinder boxermotor met directe inspuiting. Hij is gekoppeld aan het veelgeroemde zeventraps Porsche Doppelkupplungsgetriebe. Een verlaagd sportonderstel en het sportuitlaatsysteem zorgen hier voor een extra individuele en dynamische touch.

Vanaf aanstaande woensdag staat bij elk Porsche Centrum (er zijn er zeven) één van de zeven exemplaren van deze bijzondere Porsches. De speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkelde Boxster S – personally built for 7 heeft een prijs van € 119.935,- (inclusief BTW en BPM).