11 juli 2024

Polestar Concept BST

Polestar toont Concept BST

11 juli 2024 - Polestar is dit jaar aanwezig op het Goodwood Festival of Speed. Het Zweedse elektrische automerk toont er niet alleen de nieuwe elektrische SUV's, de Polestar 3 en Polestar 4, maar ook de Polestar 2. De ster van de show is de Polestar Concept BST, die tijdens het autofestival zijn werelddebuut beleeft. In de paddock worden de Polestar 3 en Polestar 4 vergezeld door de Polestar 6 Concept. Het elektrische roadsterconcept maakt hier zijn dynamische debuut.

De Polestar Concept BST heeft een op maat gemaakte carrosserie die is gespoten in een klassieke zilvertint die kenmerkend is in de autosport. De gespierde wielkasten geven de concept car, samen met de grote spoorbreedte en 22 inch gesmede lichtmetalen velgen een sportieve uitstraling. De aerodynamisch geoptimaliseerde motorkap heeft een uniek ontwerp en wordt omlijst door een agressieve frontsplitter. Het autosportthema wordt aan de achterkant voortgezet met een extreme achtervleugel en op maat gemaakte, op racekleuren geïnspireerde beelden.

Polestar

Bezoekers van het festival kunnen er ook de Polestar 6 Concept, het toekomstige topmodel van het merk, de twee kilometer lange heuvelklim zien maken. De Polestar 6 wordt samen met de Polestar 5 ontwikkeld en is gebaseerd op het op maat gemaakte Polestar Performance Architecture platform (PPA) van gelijmd aluminium.

Op de hoofdstand van Polestar wordt de Polestar Concept BST vergezeld door de Polestar 2 en de twee nieuwe luxe elektrische performance SUV's, de Polestar 3 en Polestar 4. Dit jaar is op Electric Avenue de Polestar 4 te zien en kunnen bezoekers de Polestar-modellen zelf ervaren tijdens een proefrit over de Molecomb drive op het beroemde Goodwood estate.