24 juni 2020
 

Polestar 2

Polestar 2 krijgt Performance Pack

Autozine
24 juni 2020 | De Polestar 2 is een elektrische auto met standaard een dynamisch onderstel. Het optionele Performance Pack, dat bestaat uit zorgvuldig geoptimaliseerde upgrades, biedt echter de mogelijkheid de rijervaring dynamischer te maken. De lijst van kenmerken omvat een speciaal Brembo-remsysteem, handmatig instelbare Öhlins Dual Flow Valve dempers en lichtgewicht gesmede 20 inch lichtmetalen velgen. De speciale remklauwen, ventieldoppen en veiligheidsgordels zijn uitgevoerd in 'Swedish gold'.

Alle uitvoeringen van de Polestar 2 zijn standaard uitgerust met frequentie-afhankelijke demping. Die verzacht hoogfrequente wielbewegingen als gevolg van slechte wegen en beperkt carrosseriebewegingen en -geluiden voor een comfortabelere rijervaring, zonder de grip, stuurrespons en handling negatief te beïnvloeden.

Polestar 2

De Polestar 2 met het optionele Performance Pack is voorzien van Öhlins Dual Flow Valve (DFV) dempers voor extra controle en instelmogelijkheden.

De wortels van het merk Öhlins, dat in 1976 in Zweden werd opgericht, liggen in de top van de wereldwijde auto- en motorsport (waaronder de Formule 1, Le Mans, Indycar, Cart en MotoGP). Het merk heeft die ervaring aangewend voor de ontwikkeling van zijn DFV-dempingsysteem dat onderdeel is van het Performance Pack voor de Polestar 2. Dempers zijn uiteraard ontworpen om de bewegingen van een onderstelsysteem op ruwe of oneffen ondergronden te verwerken. De historische uitdaging van engineers is het vinden van de juiste balans tussen comfort en controle. Een zacht onderstel werkt super bij hobbels, maar voelt niet heel vertrouwenwekkend aan bij meer dynamische manoeuvres. In dit geval zorgt een slim design er voor dat de olie in de demper door twee verschillende kanalen stroomt, afhankelijk van de inputsnelheid van het onderstel.

Voor demperbewegingen bij lage snelheid, waarbij de zuiger langzaam beweegt, stuurt een verstelbare naald de oliestroom en demperrespons aan. Bij hogere snelheden, waarbij de zuiger sneller beweegt en een grotere uitslag heeft, verandert een gestapelde reeks afstandsringen de doorstroming voor een aangepaste respons. Alle plotselinge onderstelimpacts en oneffenheden in het wegoppervlak worden zo door het DFV-systeem verwerkt.

De DFV reguleert zowel de compressie als de rebound en garandeert een consistentere respons, ongeacht de wegcondities. Waar conventionele systemen kunnen leiden tot carrosseriebewegingen door ruwe wegoppervlakken, met minder grip, comfort en controle tot gevolg, hebben de DFV-dempers van de Polestar 2 daar geen last van. Door de reboundratio gelijk te trekken aan de compressieratio voorkomen de dempers kleine krachtpieken die veroorzaakt worden door ruwe ondergronden.

Net als de Öhlins DFV-dempers onder de Polestar 1 is het dempingsysteem van de Polestar 2 met Performance Pack in 22 verschillende standen instelbaar. In tegenstelling tot de onoverkomelijke compromissen bij elektronische systemen - met normaliter drie vooraf geprogrammeerde vaste instellingen inclusief een comfort-, normal- en sport-stand - zorgt dit manueel instelbare systeem voor een betere fijnafstelling van de rij- en handlingkarakteristieken van de auto. De Polestar 2 met Performance Pack wordt geleverd met een vooraf ingestelde standaardsetting en eigenaren kunnen Polestar vragen om het systeem op basis van hun voorkeuren in te stellen.

De aluminium remklauwen vóór met vier zuigers van de toonaangevende leider in remprestaties worden geaccentueerd door een aerovormig design dat is geïnspireerd op de lijnen van de Polestar 2. De remklauwen zijn afgewerkt in de speciale kleur 'Swedish gold', een herkenbare 'touch' van Polestar.

Het remsysteem is ontworpen voor het leveren van optimale prestaties onder alle omstandigheden, met een snelle respons ongeacht de temperatuur en gebruiksvorm. De technologie maakt gebruik van een systeem met lage weerstand dat voorkomt dat de remblokken tegen de remschijven blijven schuren, en dat tevens geluiden en de rolweerstand beperkt. De remklauwen zijn tevens ontwikkeld voor een maximale batterijregeneratie. Zo dragen ze bij aan een optimale range, terwijl tegelijkertijd de remprestaties verder zijn aangescherpt. Vier zuigers duwen de 90 cm2 grote remblokken tegen de 375 mm x 35 mm grote voorste remschijven, om te garanderen dat de Polestar 2 net zo snel stopt als dat hij accelereert.

De gesmede velgen uit het Performance Pack zijn sterker dan de standaard 19 en optionele 20 inch lichtmetalen velgen van de Polestar 2. Tegelijkertijd zijn deze gesmede lichtmetalen velgen ook nog eens 1,5 kg lichter. Dat lagere gewicht draagt bij aan een lagere onafgeveerde massa. Dat zorgt in combinatie met de Öhlins DFV-dempers voor meer controle en waarborgt onder alle omstandigheden een maximaal contact van de band met het wegoppervlak.

De velgen zijn voorzien van performance-gefocuste Continental SportContactTM 245/40R20 banden vóór en achter die uniek zijn voor de Polestar 2. De 'Swedish gold' ventieldoppen completeren het pakket. Bij de creatie van de 20 inch gesmede velgen in uniek 4-Y-spaaks Polestar-design is gebruik gemaakt van een nieuwe techniek waarbij de randen van de spaak diamantgepolijst zijn over meer dan één as, waardoor ze qua design de scherpe lijnen van de elektrische performance-fastback versterken. De velgen zelf zijn op 3-dimensionale wijze gefreesd om de gladde, evoluerend gepolijste oppervlakken te versterken.

De mechanische modificaties worden aangevuld door optische details om eigenaren en bewonderaars eraan te herinneren dat de Polestar 2 met het Performance Pack de meest dynamische variant is.

In het interieur worden alle inzittenden veilig op hun plek gehouden door 'Swedish gold' driepunts veiligheidsgordels die uniek zijn voor de Polestar- en Polestar Engineered-merken. Aan de buitenzijde gaan de gesmede 20 inch lichtmetalen velgen vergezeld van een set opvallende ventieldoppen, eveneens uitgevoerd in 'Swedish gold'.

Het optionele Performance Pack is direct bij de marktintroductie leverbaar. Het pakket bestaat uit de Öhlins DFV-dempers, een Brembo-remsysteem met vier zuigers, gesmede 20 inch lichtmetalen velgen plus veiligheidsgordels en ventieldoppen in 'Swedish gold'. De consumentenprijs van het pakket bedraagt €6.000.

Vandebron
Eerste Polestars 2 gearriveerdEerste Polestars 2 gearriveerd
26 juni 2020
Productie Polestar 2 gestart in ChinaProductie Polestar 2 gestart in China
24 maart 2020
Verkoop Polestar 2 gestartVerkoop Polestar 2 gestart
19 maart 2020
 

Info

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum