29 juli 2020
Polestar 2

Polestar 2

Eerste Polestar 2 in Europa afgeleverd

Autozine
29 juli 2020 | Polestar heeft op zijn wereldwijde hoofdkantoor in Gothenburg (Zweden) de eerste Polestar 2 afgeleverd aan een Europese klant. De in Thunder uitgevoerde fastback is gespecificeerd met een Charcoal WeaveTech veganistisch interieur. Polestar onthulde de Polestar 2 online in 2019. Ondanks de wereldwijde pandemie werkte het merk consistent door om in maart 2020 een veilige start van de productie te garanderen in de productiefaciliteit in Luqiao (China).

De aflevering van de eerste Polestar 2 in Europa markeert een cruciale stap voor de elektrische startup. Na Zweden volgen China en Noorwegen. Snel daarna start de levering in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en Nederland, waar de eerste auto's nog deze zomer worden afgeleverd.

Polestar 2

"Ik bestelde mijn Polestar 2 op de lanceringsdag", verklaarde Sture Stensson bij het in ontvangst nemen van zijn auto. "Dit is mijn eerste elektrische auto en ik heb zonnepanelen op het dak van mijn huis laten monteren om extra duurzaam te kunnen laden."

"Ik ben ontzettend trots op het hele team", aldus Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. "Het overwinnen van de uitdagingen in productie en logistiek als gevolg van de wereldwijde pandemie, en het op tijd kunnen afleveren van onze auto's, is een enorme prestatie. De eerste reacties van de pers zijn zeer positief en we zetten echt vaart achter de lancering van de Polestar 2."

Polestar wil met zijn digital-first retailmodel het gezicht van automotive retail veranderen. Er zijn inmiddels 14 Spaces geopend in grote steden in China, Noord-Amerika en Europa. Afgelopen weekend opende Polestar Nederland een Space in Eindhoven, Rotterdam en Leidschendam. Later dit jaar volgt de vierde Space, in de regio Amsterdam.

In de Polestar Spaces kunnen consumenten zich onderdompelen in het merk en alles te weten komen over de Polestar 1 en 2. Natuurlijk zijn de auto's er zelf aanwezig om te testen en kunnen ze ook worden ontdekt via interactieve displays met touchscreens die ontworpen zijn om aandacht en conversatie te stimuleren.

Ook kunnen consumenten de auto's ervaren met gebruik van virtual reality. En met vragen kunnen ze altijd terecht bij de Polestar Specialisten. Experts die consumenten in contact brengen met de filosofie en de producten van het merk en niet op commissiebasis werken. De consument bepaalt zelf hoeveel interactie hij of zij wil. En als klanten eenmaal de gewenste Polestar hebben geconfigureerd, kunnen ze deze online bestellen. Waar en wanneer het hen uitkomt.

UnitedConsumers
Eerste Polestars 2 gearriveerdEerste Polestars 2 gearriveerd
26 juni 2020
Polestar 2 krijgt Performance PackPolestar 2 krijgt Performance Pack
24 juni 2020
Productie Polestar 2 gestart in ChinaProductie Polestar 2 gestart in China
24 maart 2020
Verkoop Polestar 2 gestartVerkoop Polestar 2 gestart
19 maart 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum