17 februari 2012
Peugeot 208 (2012 - 2019)
Nieuws

Peugeot 208

Peugeot onthult 208 XY en GTi Concept

17 februari 2012 - Peugeot onthult in Genève twee concept-cars: de XY Concept en de GTi Concept. Ze bouwen voort op de nieuwe 208. De XY Concept richt zich vooral op stadsmensen die zich graag willen onderscheiden, terwijl de GTi Concept de sportieve modellen van weleer doet herleven.

De "XY Concept" is gespoten met Pulsion-lak waarvan de kleur voortdurend lijkt te veranderen, afhankelijk van hoe men er naar kijkt. Dit effect wordt bereikt met een exclusieve methode waarbij heel secuur zestien lagen lak en vernis worden aangebracht.

Peugeot 208 (2012 - 2019)

Het interieur is voorzien van purperen leder met stiksels in dezelfde kleur: dashboard, armsteunen, stuurwiel en versnellingspook, accenten op de stoelen en zijdezachte vloermatten. Het panoramadak is rondom bekleed met zwart leer. De klokken hebben een achtergrond van geborsteld aluminium en worden aan de achterkant verlicht met witte LED's.

De exclusief vormgegeven 18 inch wielen, de Pulsion-lak en de vele bijzondere details geven de "XY Concept" een unieke uitstraling aan de buitenkant. Zo is de sierrand van het panoramadak uitgevoerd in uniek gekleurd chroom, net als de onderkant van de ruiten en de achterstijlen, terwijl de onderste rand van de grille is bekleed met dubbelgestikt gemetalliseerd leer. De grille is bovendien voorzien van een chromen rooster met drie horizontale strips en steekt af boven de zwart gespoten bumperbalk.

Peugeot 208 (2012 - 2019)

De carrosserie van de GTi Concept is voorzien van een dieprode kleur met een zwarte glans. Onder de verschillende lagen lak op de motorkap en het dak gaat een dambordmotief schuil. Dit op de alom bekende racevlag geïnspireerde motief komt bovendien terug in het metalen rooster van de grille, waarvan de onderste strip met de driekleur zijn herkomst niet onder stoelen of banken steekt. De bumperbalk en het onderste bumperpaneel achter zijn zwart gespoten en vormen zo een duidelijk contrast met de rest.

Uitgekiende rode accenten maken dat de binnen- en buitenkant van de GTi Concept op elkaar aansluiten. De rode kleur komt ook terug in de 18 inch velgen, de dubbele verchroomde uitlaat en de verzonken belettering op de grille. Het GTi Concept-logo is uitgevoerd in geborsteld aluminium en bevindt zich op de achterstijlen, met een knipoog naar de legendarische 205 GTi.

Peugeot 208 (2012 - 2019)

Het interieur straalt met het sportieve leren stuur, de versnellingspook, dubbele stiksels op de stoelen en LED-verlichting achter de klokken sportiviteit uit, aangevuld met rode accenten.

In de bestuurdersstoel zijn drie materialen verwerkt - nappaleer aan de buitenkant, stof met reliëfbewerking in het midden en leer voor de hoofdsteun. Het uitgesproken stuur met GTi Concept-logo omringd door aluminium is eveneens voorzien van de racevlag in de vorm van een rood geperforeerd motief. Om de sportieve uitstraling helemaal af te maken zijn de decorstrips van het dashboard uitgevoerd in alcantara met grijze stiksels, terwijl het dak helemaal zwart is en de pedalen van aluminium zijn gemaakt. Tot slot zijn het dashboard en de ventilatieroosters afgewerkt met subtiele rode en zwarte accenten, terwijl in de aluminium portiergrepen wederom het motief van de racevlag terugkomt.

Peugeot 208 (2012 - 2019)

Voor de GTi Concept was maar één motor goed genoeg, en wel die van de RCZ THP 200. Het chassis heeft een grotere spoorbreedte (36 mm voor en achter). Voor een optimale remwerking is de GTi Concept voorzien van vier schijven met een diameter van 302 mm aan de voorkant en 249 mm aan de achterkant.