26 maart 2015
Peugeot 208 (2012 - 2019)
Nieuws

Peugeot 208 (2012 - 2019)

Nieuwe kleuren en uitrusting voor Peugeot 208

26 maart 2015 - De vernieuwde Peugeot 208 straalde met de nieuwe kleur Orange Power tijdens zijn première op de 85e editie van de Geneva Motor Show. Naast deze levendige, frisse en dynamische kleur introduceert Peugeot twee textuurlakken die voor het eerst ter wereld worden toegepast voor serieproductie: Ice Grey en Ice Silver. Het applicatieproces van deze lakken is volkomen nieuw, maar ook het zichtbare resultaat is nooit eerder getoond. Dat is niet het enige nieuws; Peugeot komt bovendien met een nieuw personaliseringspakket Lime Yellow dat, net als het in Genève onthulde personaliseringspakket Menthol White, naar wens aan de buitenzijde óf in het interieur kan worden toegepast.

De vernieuwde Peugeot 208, die vanaf juni 2015 in de Europese showrooms zal verschijnen, is het resultaat van een proces waarbij werkelijk alle facetten van de auto onder de loep zijn genomen. Het resultaat is een uitgesproken design; maar ook zijn er nieuwe technologische uitrustingen voor meer comfort en veiligheid en nieuwe motoren.

Peugeot 208 (2012 - 2019)

Naast het nieuwe Orange Power, de metallic lakkleur die onlangs op de Geneva Motor Show werd gepresenteerd, wordt het kleurenpalet voor de nieuwe Peugeot 208 uitgebreid met twee zeer innovatieve textuurlakkleuren. Bovendien zijn er voortaan twee personaliseringspakketten die ofwel aan de buitenzijde ofwel in het interieur van de nieuwe Peugeot 208 toegepast kunnen worden.

Vanaf de lancering is de nieuwe Peugeot 208 ook leverbaar in twee nieuwe carrosseriekleuren die bijzonder innovatief zijn en breken met het traditionele aanbod: Ice Grey en Ice Silver. Deze kleuren hebben bijzondere kenmerken: ze zijn onderscheidend en geven de auto een bijzondere uitstraling. De matheid en de satijnglans benadrukken de stijl van de auto en versterken de dynamiek en het moderne karakter van de nieuwe Peugeot 208. 

Doordat deze kleuren met het licht spelen, reageren ze sterk op de variaties in de belijning, in tegenstelling tot matte lakken die gewoonlijk rondingen doen vervlakken en vormen afzwakken. De enigszins korrelige textuur, die bijzonder aanvoelt, geeft de auto een robuuste en stevige uitstraling. Dit type lak is sterker en onderhoudsvriendelijker dan klassieke matte lak. Zo is deze lak uitstekend bestand tegen kleine krasjes en tegen regelmatig wassen; onder hoge druk of in de wasstraat (zonder waxbehandeling).

Doordat voor het eerst ter wereld een industrieel proces is ontwikkeld voor toepassing van de lak in de fabriek zelf, worden deze bijzondere kleuren; die gewoonlijk slechts worden toegepast voor kleine series en heel bijzondere premium aanbiedingen (tot 6.000 euro!)  toegankelijk voor dezelfde prijs als parelmoer lak. 

Peugeot 208 (2012 - 2019)

Technisch gezien is dit een hoogstandje waarvoor dan ook een internationaal octrooi is aangevraagd. De kleuren worden in de fabriek van Poissy (Frankrijk) geproduceerd en de industrialisering ervan heeft bijna 4 jaar tijd gekost. De onderlagen (anticorrosie laag en de gekleurde grondlaag) zijn hetzelfde als bij de klassieke metallic lakken, maar de samenstelling van de lak en de applicatietechniek zijn volkomen nieuw. Deze lak bevat actieve 'texturerende' bestanddelen, maar ook fijne siliciumdioxidedeeltjes en microballetjes van polyamide. De in hars gedompelde siliciumdioxidedeeltjes zorgen voor mattering, weerstand en het korreleffect, terwijl de polyamide microballetjes voor de specifieke textuur in de lak zorgen.

Gezien het feit dat de beschermende onderlagen en de grondlagen onveranderd zijn gebleven, kan eenzelfde robot kiezen uit een klassieke lak of een textuurlak. Deze industriële innovatie maakt bovendien een flexibeler beheer van de productielijnen mogelijk en een bredere toepassing van de applicatie waardoor dit soort lakken voor een concurrerender prijs kunnen worden aangeboden.

De vernieuwde Peugeot 208 volgt de tijdgeest op de voet en biedt daarom, naast het uitgebreide kleurengamma en de talrijke uitrustingen, ook een aantal personaliseringsmogelijkheden. Pack exterieur, waaronder MENTHOL White, kan als fabrieksoptie en vanaf het tweede afwerkingsniveau worden besteld. Pack Menthol White werd op de Geneva Motor Show gepresenteerd in combinatie met de carrosseriekleur Orange Power. De witte details van het pack Menthol White zorgen voor een dynamische en elegante uitstraling.

Het nieuwe pack Lime Yellow is verrassend vrolijk en modern. Het combineert - onder meer - prachtig met de textuurlak in de kleur Ice Silver. Pack exterieur bestaat uit:

Peugeot 208 (2012 - 2019)
 • Een grille van het type 'EQUALIZER' met 3D-efffect;
 • Hoogglans zwarte omlijsting van de grille;
 • Hoogglans zwarte mistlamplijsten met gekleurde rand;
 • Merkaanduiding ‘Peugeot'- in gekleurde letters voor en achter;
 • Glanzend zwarte zijspiegelkappen met kleuraccent. 

De Menthol White en Lime Yellow packs bestaan ook als  Pack interieur los van de personalisering van de buitenkant (afhankelijk van de carrosseriekleur en het personaliseringspakket voor de buitenkant). 

Het Pack interieur biedt onderscheidende sferen die tot in de kleinste details zijn uitgewerkt:

 • Sportstoelen met hoogwaardig kunstleer i.c.m. Oxford stof met gekleurde sierstiksels;
 • Armsteunen in de portierpanelen met gekleurde sierstiksels;
 • Gekleurde portiergrepen voor en achter;
 • Gekleurde strip* onder het instrumentenpaneel;
 • Gekleurde dashboardlijst;
 • Met geperforeerd nerfleder bekleed stuurwiel met gekleurde sierstiksels;
 • Versnellingspookhoes met gekleurde sierstiksels;
 • Chroomkleurige ventilatieroosterlijsten met satijnglans
 • Hoogteverstelling van de passagiersstoel.  

De prijzen van het bovengenoemde zullen binnenkort bekend worden gemaakt.