19 februari 2015
Peugeot 208 (2012 - 2019)
Nieuws

Peugeot 208 (2012 - 2019)

Peugeot 208 ondergaat facelift

19 februari 2015 - Drie jaar na de lancering wordt het meest verkochte model van Peugeot, de 208, in een nieuw jasje gestoken. Voor de nieuwe generatie is geen aspect ongewijzigd gebleven. De stijl is meer uitgesproken, sportiever en strakker geworden; dit wordt benadrukt door de op de klauw van een katachtige geïnspireerde achterlichten met LED-technologie, unieke carrosseriekleuren en meer mogelijkheden om de auto een eigen gezicht te geven. Alle motoren voldoen aan de Euro 6 norm en de 1.6 BlueHDi is de zuinigste verbrandingsmotor op de markt met een verbruik van slechts 3 liter per 100 km en een uitstoot van 79 g CO2/km! De vernieuwde Peugeot 208 zal vanaf juni 2015 in Europa op de markt worden gebracht.

De nieuwe voorbumper is scherper, duidelijker en krachtiger belijnd. De bredere grille en de dikkere chromen lijst zijn nu helemaal geïntegreerd in de bumper, alsof ze erin uitgesneden zijn. Bij de duurdere uitrustingsniveau's zorgt de nieuwe 'EQUALIZER' grille voor een bijzonder 3D-effect.

Peugeot 208 (2012 - 2019)

Vanaf de zijkant gezien zijn de energieke en moderne vormen van het model (korte overbouwen, beperkte hoogte) en de bewerkte stijl (gesculptuurde flanken, chromen ruitlijsten enz.) behouden. Het profiel van de nieuwe Peugeot 208 onderscheidt zich echter wel door nieuwe elementen die de auto nog beter tot zijn recht doen komen. Zo zijn er nieuwe wielen leverbaar voor het hele gamma, uiteenlopend van 15 inch NIOBIUM wielplaten tot 17 inch' CARBONE velgen met 'Storm Mat' look voor de Peugeot 208 GTi en de nieuwe aluminium velg 16 inch TITANE. Er kan voortaan gekozen worden uit 16 inch en 17 inch lichtmetalen velgen die bijzonder exclusief zijn: gelakt, met diamantglans of uitgevoerd in een innovatief diamantpatroon, of met lasergravering. Bovendien zijn de chromen buitenspiegelkappen voortaan standaard vanaf uitrustingsniveau 3.

Het kleurenpalet en de laksoort (standaardlak, metallic of parelmoer) worden voor het gamma van de nieuwe Peugeot 208 uitgebreid met een aantal nieuwe tinten.De nieuwe metallic kleur Orange POWER oogt dynamisch, jeugdig en fris.

Packs met personaliseringsmogelijkheden voor de buitenkant, waaronder het MENTHOL White, kunnen als fabrieksoptie en vanaf het tweede afwerkingsniveau worden besteld. Met de witte toetsen zorgt het Pack MENTHOL White voor een dynamische en elegante sfeer.

Deze personaliseringsmogelijkheden bestaan elk uit:

 • Een grille van het type 'EQUALIZER'met 3D-efffect;
 • Hoogglans zwarte omlijsting van de grille;
 • Hoogglans zwarte mistlamplijsten metgekleurde rand;
 • Merkaanduiding 'Peugeot'- in gekleurde letters voor en achter;
 • Perla Nera-zwarte zijspiegelkappen en gekleurde richtingaanwijzers.

Na de marktintroductie worden meerdere personaliseringspakketten leverbaar.

De GT Line is leverbaar in 3- en 5-deurs en met benzinemotor 1.2 l PureTech 110 en met dieselmotor 1.6 BlueHDi 100, heeft als basis een auto met afwerkingsniveau 3 en kenmerkt zich aan de buitenkant door de volgende elementen:

 • 'EQUALIZER' grille met met 3D-effect;
 • Hoogglans chromen omlijsting van de grille en bij de mistlampen;
 • Speciale 17'' CAESIUM velgen met diamantglans;
 • Zijspiegelkappen in Perla Nera-zwart;
 • Chromen lijsten om de zijruiten;
 • Verchroomde uitlaatpijp;
 • GT Line-monogram in de grille, op de voorpanelen en op de achterklep;
 • Peugeot in rode letters voor- en achterop.

De nieuwe 208 GT Line wordt gepositioneerd tussen de Allure-versies en de sportieve GTi.

Peugeot 208 (2012 - 2019)

De Active City Brake is een  nieuw systeem voor de 208, dat indien nodig ingrijpt bij een snelheid onder de 30 km/h, als de bestuurder zelf geen actie onderneemt, en op die manier ongelukken ofwel voorkomt, ofwel de impact ervan minder ernstig maakt.

Een lasersensor (Lidar) boven in de voorruit detecteert obstakels in de rijrichting, zoals een auto die in dezelfde richting rijdt of een auto die stilstaat. De sensor kan automatisch een fors remvermogen activeren, zodat een botsing wordt vermeden of de gevolgen ervan worden beperkt, doordat de impact aanzienlijk wordt verkleind. In sommige gevallen kan het systeem de auto zelfs automatisch totaal tot stilstand brengen, zodat een botsing met de voorligger helemaal wordt vermeden.

De achteruitrijcamera, als optie leverbaar vanaf het tweede afwerkingsniveau, maakt gebruik van het grote kleurenscherm en maakt dagelijkse parkeermanoeuvres een stuk makkelijker. Dit rijhulpsysteem brengt de omtrek van de auto in beeld en kleurt de af te leggen weg in, wat parkeren en manoeuvreren gemakkelijker en veiliger maakt.

De vernieuwde 208 gaat met zijn tijd mee en biedt dan ook de functie MirrorScreen, waarmee de gebruiker het scherm van zijn smartphone die Mirrorlink.

Na de lancering van de atmosferische motoren 1.0 PureTech 68 en 1.2 PureTech 82 is de driecilinder-benzinemotoren familie PureTech onlangs uitgebreid met een turboversie, de 1.2 PureTech 110 S&S.

Hij kan ook gekoppeld worden aan de nieuwe automaat EAT6. Deze nieuwe automaat, gebouwd door AISIN, bevat de Quickshift-technologie, waarmee vloeiend en gemakkelijk sneller kan worden geschakeld. Deze bak is mede ontworpen om de CO2-uitstoot drastisch terug te dringen. Want het verschil in uitstoot met de versie met handgeschakelde versnellingsbak is slechts 1 g/km! (met dezelfde banden). Met een uitstoot van 104g  CO2/km, is de 1.2 PureTech 110 S&S EAT6 de beste benzineversie met automaat van Peugeot. Deze laat een daling van 45 g CO2/km zien in vergelijking met de vorige generatie (de 1.6 VTi 120 automaat)!