25 februari 2011
Opel Zafira

Opel Zafira

Wereldpremieur voor Opel Zafira Concept

Autozine
25 februari 2011 | De Opel Zafira Tourer Concept beleeft zijn wereldpremière op de Autosalon van Genève (3 - 13 maart). Deze auto gunt het publiek al een blik op de volgende generatie van Opel Zafira. Hij introduceert typische waarden van de Insignia, kwaliteit en innovatieve technologieën in het MPV-segment en illustreert tegelijk de designfilosofie van Opel, gebaseerd op het concept 'Sculptural artistry meets German precision'.

Op zoek naar een Opel Zafira?
bynco heeft er 16 vanaf € 16.445,-

Opel Zafira

Voor de Zafira Tourer Concept hebben de Opel ingenieurs het Flex7-stoelconcept van de Zafira doorontwikkeld. De derde rij stoelen kan in de Zafira Tourer Concept nog altijd volledig gelijk met de vloer worden neergeklapt. De opstelling met vijf stoelen kan bovendien volledig automatisch, met één drukknop, worden omgetoverd tot een ruim interieur voor vier personen.

Opel Zafira

Dankzij een nieuw neerklapmechanisme kan de rugleuning in de middenstoel op de tweede rij worden neergeklapt zodat deze een armsteun vormt voor de passagiers op de buitenste stoelen. De buitenste stoelen schuiven dan achteruit en naar elkaar, zodat de passagiers over meer arm- en beenruimte beschikken om in maximaal comfort te reizen.

De elektrisch kantelbare hoofdsteunen benadrukken het ruimtelijk gevoel en de luxe sfeer in het interieur van de Zafira Tourer Concept. Om veiligheidsredenen blijven de hoofdsteunen in verticale positie wanneer de auto in beweging is. In de "loungestand" kantelen alle hoofdsteunen, uitgezonderd die van de bestuurder, 90° naar de horizontale positie, terwijl de buitenste elementen licht naar voren buigen.

Veel licht is een belangrijke factor voor het comfort en het welzijn op de eerste rij, waar een groot touchscreen een aanzienlijk deel van de middenconsole voor zich opeist. Daarboven bevindt zich een gesloten opbergvak waarin bijvoorbeeld een iPad kan worden opgeborgen. De verwarming wordt geregeld met twee draaiknoppen onder het scherm, de airconditioning werkt met aanraaktoetsen.

Opel Zafira

De 'Wing' dagrijverlichting met LED-technologie, de AFL Bi-xenon koplampen en de mistlampen bevinden zich achter één kap van plexi-glas. De mistlampen, gevat in een frame van gepolijst aluminium, vertonen een blauwe flikkering als van een berijpt acrylblok, en contrasteren met de warme sfeer van het interieur. Deze elementen zorgen ervoor dat de overhang aan de voorkant korter lijkt dan hij is. De typische vouw van Opel in het midden van de motorkap reikt van de grille tot de voorruit.

Net zoals de Astra Sports Tourer golft de taillelijn van de Zafira naar achteren in een beweging die aan de vorm van een 'Blade' doet denken en die de auto visueel naar voren duwt. Het profiel doet denken aan dat van een hogesnelheidstrein. De slanke, aerodynamische carrosserie vermindert het windgeruis aanzienlijk, zodat de inzittenden zelfs bij hoge snelheid in stilte kunnen genieten.

De aerodynamisch geoptimaliseerde buitenspiegels bevatten richtingaanwijzers die verborgen zitten in een behuizing van gepolijst aluminium.

Opel Zafira

De schoepvormige donkere achterlichten met LED-technologie strekken zich uit tot de flanken en de achterklep. De horizontale aluminium lijst met het Opel-logo loopt tot ver in de lichtelementen door en geeft de achterzijde van de Opel Zafira Tourer Concept een brede, sportieve uitstraling. De twee parallellogramvormige uitlaten van de auto zijn geïntegreerd in een aluminium buis die zijn dynamische uitstraling beklemtoont.

De Zafira Tourer Concept wordt aangedreven door een nieuwe versie van de gedownsizede, zuinige 1.4 turbomotor met start/stop-technologie.

De Zafira Tourer Concept beschikt ook over innovatieve technologieën die het comfort en de veiligheid verhogen, zoals het volledig adaptieve schokdempersysteem FlexRide.

Opel Zafira Opel start productie vernieuwde ZafiraOpel start productie vernieuwde Zafira
25 augustus 2016
Opel prijst vernieuwde ZafiraOpel prijst vernieuwde Zafira
14 juli 2016
Opel Zafra ondergaat faceliftOpel Zafra ondergaat facelift
1 juni 2016
Opel Zafira weer meest milieubewustOpel Zafira weer meest milieubewust
4 januari 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum