1 juni 2016
Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafra ondergaat facelift

Autozine
1 juni 2016 | De Opel Zafira heeft een facelift ondergaan voor modeljaar 2016. De vernieuwde MPV onderscheidt zich net als zijn voorganger met het slimme Flex7-stoelsysteem. Verder biedt de Zafira (optioneel) ergonomisch verantwoorde en AGR-gecertificeerde voorstoelen, een FlexFix-fietsendrager en het adaptieve FlexRide-onderstel. De nieuwste generatie van Opels IntelliLink infotainmentsysteem (compatible met Apple CarPlay) en Opel OnStar (inclusief 4G/LTE Wi-Fi-Hotspot) zorgen dat de Zafira voortaan optimale connectiviteit biedt. Verder introduceert Opel LED-koplampen met dynamische bochtverlichting (AFL).

Op zoek naar een Opel Zafira?
bynco heeft er 16 vanaf € 16.445,-

Opel Zafira

Het dynamische ontwerp van de koplampen en de geheel nieuwe, sportiever ogende boven- en ondergrille kenmerken de vernieuwde Zafira. De koplampen en de grille vormen voortaan optisch één geheel. De strip met het Opel-logo sluit naadloos aan op de koplampen en benadrukt de breedte van de auto. Verfijnde ‘double wing' dagrijverlichting geeft de lichtunits een heel eigen signatuur. De positie van de wielen in de gespierd ogende wielkasten geven de Zafira een solide, sportief en dynamisch voorkomen.

Opel Zafira

Het zicht op de weg is verbeterd doordat de touchscreen van het infotainmentsysteem lager in het dashboard is geïntegreerd; ook is het aantal knoppen gereduceerd. De bediening van de 7-inch touchscreen doet denken aan die van tablets. Het nieuwe stuurwiel met de compact verpakte airbag, ziet er fraai uit en ligt beter in de hand.

Opel biedt voor de vernieuwde Zafira keuze uit twee IntelliLink-systemen van de nieuwste generatie. Radio 4.0 IntelliLink integreert de functies van de smartphone en biedt ondersteuning voor Apple CarPlay. Navi 950 IntelliLink is vooral voor klanten die een geïntegreerd infotainment- en navigatiesysteem wensen.

Opel Zafira

Opel OnStar is ook beschikbaar in de Zafira, inclusief Automatic Crash Response en talloze andere voorzieningen, zoals Destination Download (met Navi 950) en 4G/LTE Wi-Fi-hotspot , waarmee zeven apparaten online kunnen zijn, dus één voor elke inzittende.

Net als in de vorige generaties van de grote MPV kunnen de bestuurder en de passagier voorin zeer ontspannen reizen. Dat is te danken aan onder meer de ergonomische, zesvoudig verstelbare en AGR-gecertificeerde sportstoelen en het (optionele) multifunctionele FlexConsole-systeem. Dit modulaire opbergsysteem omvat onder meer een grote opbergbox en bekerhouders, die over een rail verschuifbaar zijn. Daardoor is de grote ruimte tussen de voorstoelen flexibel te gebruiken.

Opel Zafira
AutoCoach

Passagiers op de tweede zitrij kunnen genieten van de optionele "Lounge" stoelopstelling. Met een slim mechanisme is de middelste zitplaats eenvoudig neer te klappen en te draaien, zodat die kan dienen als middenarmsteun voor de passagiers op de buitenste twee stoelen. Die stoelen zijn ook naar achter en naar het midden te verschuiven voor optimale ruimte voor benen en schouders. De stoelen van de derde zitrij zijn neerklapbaar en verdwijnen dan onder de vlakke vloer van de bagageruimte.

Het gevoel van ruimte en comfort wordt nog sterker met de optionele panoramische voorruit in combinatie met een glazen dak. De voorruit reikt van de motorkap tot bijna aan de B-stijl. Het glazen dak sluit daarop aan en reikt helemaal tot de achterzijde van de nieuwe Zafira.

Opel Zafira

Met de derde zitrij neergeklapt kan de Zafira volgens de ISO 3832-norm 710 liter bagage vervoeren en 1.810 liter als ook de tweede zitrij neergeklapt is. Verder biedt de Zafira meer dan dertig opbergruimtes, inclusief de al genoemde FlexConsole. De optionele FlexFix-fietsendrager is een handige, praktische oplossing voor fietsliefhebbers. Het geïntegreerde systeem schuift als een lade uit de achterbumper en kan tot vier fietsen dragen. De fietsendrager kan desgewenst ook kantelen, zodat de achterklep ook is te gebruiken als de FlexFix-drager is beladen.

De nieuwe LED-koplampen met dynamische bochtverlichting (AFL) passen het lichtpatroon automatisch aan de omstandigheden aan voor maximale verlichting, zonder tegenliggers te verblinden. Er zijn negen patronen, zoals: stadsverlichting, verlichting voor de buitengebieden, bochtverlichting, achteruitrijverlichting, een stationaire modus en een zogenoemde 'toerist-modus'.

Opel Zafira

De nieuwe generatie van de Opel Eye-frontcamera speelt een belangrijke rol bij diverse assistentiesystemen, zoals High Beam Assist en Traffic Sign Assistant. Following Distance Indication (FDI) detecteert voorliggers en Forward Collision Alert geeft optische en geluidssignalen als de afstand tot de voorligger snel kleiner wordt. Lane Departure Warning is automatisch actief bij snelheden boven de 60 km/u en waarschuwt de bestuurder met een lampje in het dashboard en een geluidssignaal als hij onbedoeld de rijbaan dreigt te verlaten.

Twee andere voorzieningen in de Zafira verhogen het comfort: de Adaptive Cruise Control (ACC) en FlexRide. Met behulp van de radar achter de grille helpt Adaptive Cruise Control de bestuurder om de snelheid en de afstand tot de voorligger constant te houden. De bestuurder kan zowel de snelheid als de afstand instellen, in drie stappen: Ver, medium en dichtbij. Het adaptieve, elektromechanische FlexRide-onderstel past voortdurend de afstellingen aan aan de situatie, de rijstijl van de bestuurder en zijn persoonlijke voorkeuren.

Zafira-kopers hebben een ruime keuze op het gebied van motoren, want Opel zet zijn strategie op dit vlak voort en biedt een volledig gamma aandrijflijnen aan voor de nieuwe Zafira. Met keuze uit benzine, diesel, LPG en CNG is de Opel Zafira uniek in zijn segment.

IkWilVanMijnAutoAf
Opel start productie vernieuwde ZafiraOpel start productie vernieuwde Zafira
25 augustus 2016
Opel prijst vernieuwde ZafiraOpel prijst vernieuwde Zafira
14 juli 2016
Opel Zafira weer meest milieubewustOpel Zafira weer meest milieubewust
4 januari 2016
Opel Zafira Tourer is meest milieubewustOpel Zafira Tourer is meest milieubewust
5 januari 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum