4 januari 2016
Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira Tourer is opnieuw meest milieubewuste MPV

Autozine
4 januari 2016 | Opel beleeft een uitstekende start van het nieuwe jaar: de Zafira Tourer 1.6 CNG ecoFLEX is opnieuw de meest milieubewuste MPV. Voor de vierde achtereenvolgende keer hebben het Duitse milieu-instituut ├ľkotrend en het Duitse autotijdschrift Auto Test de CNG-versie van de Zafira uitgeroepen tot "Auto Test Winner in Green" in zijn segment.

De veelzijdige zevenpersoons-MPV is de winnaar in zijn klasse dankzij de viercilinder 1.6 CNG ecoFLEX-turbomotor met 110 kW (150 pk) vermogen. Met een verbruik van 4,7 kilogram (7,2 m3) aardgas per 100 kilometer (gecombineerde cyclus) laat de Opel Zafira Tourer 1.6 CNG ecoFLEX een CO2-emissie van 129 g/km noteren.

Opel Zafira

Opels CNG ecoFLEX-motoren zijn geoptimaliseerd voor het gebruik van aardgas, biogas en een combinatie daarvan. Maar ze zijn ook geschikt voor het gebruik van benzine. CNG en biogas zijn bovendien voordeliger dan benzine en diesel. CNG zorgt voor een bijzonder schone verbranding. Voertuigen op aardgas stoten tot 25 procent minder CO2 uit, tot 80 procent minder stikstof en helemaal geen benzol en roet. Als uitsluitend op biogas wordt gereden, is de ecologische voetafdruk nagenoeg nul.

Op zoek naar een Opel Zafira?
bynco heeft er 14 vanaf € 16.445,-

Opel Zafira

Opel start productie vernieuwde ZafiraOpel start productie vernieuwde Zafira
25 augustus 2016
Opel prijst vernieuwde ZafiraOpel prijst vernieuwde Zafira
14 juli 2016
Opel Zafra ondergaat faceliftOpel Zafra ondergaat facelift
1 juni 2016
Opel Zafira Tourer is meest milieubewustOpel Zafira Tourer is meest milieubewust
5 januari 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum