8 november 2012
Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira Tourer wint Gouden stuurwiel

Autozine
8 november 2012 | Zes modellen streden om de hoofdprijs in de categorie 'MPV's', met de Opel Zafira Tourer als uiteindelijke winnaar in zijn klasse voor de onderscheiding 'Golden Steering Wheel 2012'. De twee voorgangers van de Zafira Tourer mochten dezelfde prijs in ontvangst nemen in 1999 en 2005. Dit jaar werd de 'Golden Steering Wheel' voor de 37ste keer uitgereikt. Sindsdien heeft Opel er 15 gewonnen.

Op zoek naar een Opel Zafira?
bynco heeft er 14 vanaf € 16.445,-

Opel Zafira

De Duitse publicaties 'Auto Bild' en 'Bild am Sonntag' en 26 andere Europese tijdschriften organiseren deze jaarlijkse wedstrijd. Er deden 44 verschillende modellen mee in zes categorieën. De lezers, en dus geen gespecialiseerde jury, kozen de beste MPV's en cabriolets/coupés. In die zin weerspiegelt de 'Golden Steering Wheel' hoeveel de lezers/klanten van Opels MPV houden.

Opel Zafira

"Wij zijn enorm blij met een prijs in deze categorie. Het bewijst dat de Zafira Tourer in de smaak valt bij de lezers, waaronder we vele klanten tellen", zei Steve Girsky, voorzitter van de Raad van Toezicht van Opel en Vicevoorzitter van GM. Girsky nam woensdag het woord op de ceremonie van de 'Golden Steering Wheel'-uitreiking.

De Opel Zafira Tourer biedt een mengeling van functionaliteit, comfort en kwaliteit. Hulpsystemen, zoals de tweede generatie van de Opel Eye frontcamera, de adaptieve cruisecontrol met Collision Imminent Braking (CIB), Following Distance Indication (FDI) en Forward Collision Alert (FCA) ondersteunen de bestuurder en verhogen de veiligheid. De Zafira Tourer is verkrijgbaar met benzine-, diesel-, CNG- en LPG-motoren. De prijzen beginnen bij 25.995 euro.

Opel start productie vernieuwde ZafiraOpel start productie vernieuwde Zafira
25 augustus 2016
Opel prijst vernieuwde ZafiraOpel prijst vernieuwde Zafira
14 juli 2016
Opel Zafra ondergaat faceliftOpel Zafra ondergaat facelift
1 juni 2016
Opel Zafira weer meest milieubewustOpel Zafira weer meest milieubewust
4 januari 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum