7 augustus 2012
Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira Tourer nu ook op LPG

Autozine
7 augustus 2012 | Opel breidt het gamma van de Zafira Tourer uit met een nieuwe versie die zowel op LPG (liquefied petroleum gas) als benzine rijdt. Het betreft een 1.4 bi-fuel turbomotor van 103 kW/140 pk. De motor levert hetzelfde vermogen en koppel in de zuinige LPG-modus als in de benzinemodus. De Zafira Tourer 1.4 turbo Bi-Fuel ecoFLEX is verkrijgbaar vanaf 29.995 euro.
AutoCoach

In de LPG-modus verbruikt de 1.4 Bi-Fuel turbomotor van de Zafira Tourer 8,6 liter brandstof per 100 kilometer, wat overeenkomt met 139g/CO2 (benzinemodus: 6,7 l/100 km, 156 g/km CO2). In vergelijking met benzine is rijden op LPG ongeveer 40 procent goedkoper (op basis van een gemiddelde prijs voor benzine). Op die manier wordt een tankbeurt goedkoper en daalt ook de CO2-uitstoot aanzienlijk.

Opel Zafira

De 1.4 l Bi-Fuel-turbomotor van de Zafira Tourer is geoptimaliseerd voor gebruik van LPG (liquefied petroleum gas). Voor de LPG-variant hebben de ingenieurs van Opel de motorkleppen en klepzittingen versterkt en het motormanagementsysteem geoptimaliseerd. De LPG-tank met een bruikbare inhoud van ongeveer 69 liter is geïntegreerd onder de vloer van de auto, zodat er geen laadruimte verloren gaat en het optionele 'lounge seating' systeem van de Zafira Tourer niet aan flexibiliteit hoeft in te boeten.

Met een volledig gevulde brandstoftank heeft de Zafira Tourer een theoretische actieradius van 650 kilometer. Als daarna ook de benzinetank gebruikt wordt, is de theoretische actieradius zelfs 1.500 kilometer.

De bestuurder kan naar eigen inzicht overschakelen van LPG naar benzine. Dat gebeurt ofwel automatisch, wanneer de LPG-tank leeg is, ofwel manueel met een schakelaar op het instrumentenpaneel. Wanneer de auto op LPG rijdt, gaat er een LED-display branden, dat weer uitgaat zodra het voertuig overschakelt op benzine. De brandstofmeter is bijzonder gebruiksvriendelijk: de inhoud van zowel de LPG- als de benzinetank wordt op dezelfde meter aangegeven.

Opel Zafira

De installatie af fabriek van het LPG-systeem heeft meer voordelen dan installatie achteraf. Zo staan op de veiligheidschecklist van Opel specifieke botsproeven voor de gastank en andere componenten die in schokvrije zones zitten en perfect geïntegreerd zijn in de veiligheidsstructuur van het voertuig.

Net als alle andere Bi-Fuel modellen van Opel, wordt de Zafira Tourer LPG gemonteerd door Opel Special Vehicles GmbH (OSV), een dochtermaatschappij van Opel in Rüsselsheim, die gespecialiseerd is in speciale voertuiglijnen en wijzigingen.

Op zoek naar een Opel Zafira?
bynco heeft er 14 vanaf € 16.445,-

Opel Zafira

Opel start productie vernieuwde ZafiraOpel start productie vernieuwde Zafira
25 augustus 2016
Opel prijst vernieuwde ZafiraOpel prijst vernieuwde Zafira
14 juli 2016
Opel Zafra ondergaat faceliftOpel Zafra ondergaat facelift
1 juni 2016
Opel Zafira weer meest milieubewustOpel Zafira weer meest milieubewust
4 januari 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum