5 januari 2015
Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira Tourer meest milieubewust volgens Okotrend

Autozine
5 januari 2015 | Het Duitse milieu-instituut ├ľkotrend en het vakblad Auto Test hebben de Opel Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo ecoFLEX voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot meest milieubewuste MPV. In de ecotest bleek de aardgasvariant van Opels ruime MPV opnieuw de schoonste in zijn klasse, rekening houdend met zowel de uitstoot van de auto als de milieu-belasting┬átijdens de productie.

Op zoek naar een Opel Zafira?
bynco heeft er 16 vanaf € 16.445,-

Opel Zafira

De Opel Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo ecoFLEX is al drie jaar de onbetwiste ecokampioen in zijn klasse. De 1,6-liter viercilinder turbomotor is geoptimaliseerd voor het gebruik van CNG (Compressed Natural Gas, ofwel aardgas), biogas of een combinatie van beide. Ook is hij geschikt voor het gebruik van benzine. De techniek van de Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo ecoFLEX berust op jarenlange ervaring. Het is alweer ruim dertien jaar geleden dat Opel zijn eerste CNG-model op de markt bracht.

Opel Zafira

Een belangrijke eigenschap van aardgas is de 25 procent lagere CO2-uitstoot. Ook is de uitstoot van stikstof significant (tot wel 80 procent) lager, terwijl de uitstoot van benzeen en roet zelfs nul is. Nog een prettige bijkomstigheid is dat aardgas een aanzienlijk voordeligere brandstof is dan benzine, diesel en LPG.

Het gemiddelde verbruik van de 110 kW (150 pk) sterke Opel Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo ecoFLEX is vastgesteld op 4,7 kilogram aardgas per 100 kilometer (NEDC-cyclus). Dat komt overeen met een CO2-uitstoot van 129 g/km.  De af fabriek gemonteerde aardgastank heeft een capaciteit van 25 kilo, waarmee de Opel Zafira Tourer een theoretische afstand van 530 kilometer kan overbruggen. In combinatie met de hulptank benzine van 14 liter bedraagt de totale actieradius ongeveer 680 kilometer.

De Opel Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo ecoFLEX is er uitsluitend in de Edition uitvoering en is leverbaar vanaf € 30.295,-.

Opel Zafira

Ökotrend rangschikt al sinds 1997 auto's op basis van hun impact op het milieu. Daarbij wordt niet alleen rekening gehouden met het brandstofverbruik, de uitstoot en de geluidsproductie, maar ook met de productie van het voertuig. Zo tellen zaken als logistiek, recycling, milieumanagement en ecologische verantwoording van de autofabrikant net zo zwaar mee in de beoordeling. Ökotrend test ieder jaar circa duizend voertuigen die worden ingedeeld in twaalf categorieën.

Opel start productie vernieuwde ZafiraOpel start productie vernieuwde Zafira
25 augustus 2016
Opel prijst vernieuwde ZafiraOpel prijst vernieuwde Zafira
14 juli 2016
Opel Zafra ondergaat faceliftOpel Zafra ondergaat facelift
1 juni 2016
Opel Zafira weer meest milieubewustOpel Zafira weer meest milieubewust
4 januari 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum