8 januari 2014
Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira Tourer beste MPV in ecotest

Autozine
8 januari 2014 | De Opel Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo ecoFLEX is aangewezen als de meest milieubewuste MPV tijdens de ecotest van het Duitse milieu-instituut ├ľkotrend en het vakblad Auto Test. De aardgasvariant van de Zafira Tourer eindigde bij de vorige ecotest ook als eerste in zijn klasse. Bij deze test wordt de helft van de score bepaald door de uitstoot van de auto tijdens het rijden, de andere helft berust op de milieuprestaties tijdens de productie.

Op zoek naar een Opel Zafira?
bynco heeft er 16 vanaf € 16.445,-

Opel Zafira

Meer dan tien jaar geleden presenteerde Opel zijn eerste voertuig geschikt voor rijden op CNG (Compressed Natural Gas, ofwel aardgas). De 1.6 CNG Turbo ecoFLEX-motor in de Opel Zafira Tourer is geoptimaliseerd voor aardgas, biogas of een combinatie van beide. Ook functioneert de krachtrbon op benzine. CNG en biogas zijn aanzienlijk voordeliger als brandstof dan benzine, diesel en LPG. Belangrijk is daarnaast dat Opels CNG-motoren 25 procent minder CO2 uitstoten en tot 80 procent minder stikstof. De uitstoot van benzol en roet is zelfs nul.

Opel Zafira

Het Duitse milieu-instituut Ökotrend rangschikt sinds 1997 auto's op basis van hun impact op het milieu. Daarbij wordt niet alleen rekening gehouden met de prestaties van de auto, zoals brandstofverbruik, emissienormen en geluidsproductie, maar ook met de productie van het voertuig. Zo tellen zaken als logistiek, recycling, milieumanagement en ecologische verantwoording van de autofabrikant net zo zwaar mee in de beoordeling. Ökotrend test ieder jaar circa duizend voertuigen die worden ingedeeld in twaalf categorieën.

De Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo ecoFLEX verbruikt gemiddeld 4,7 kilogram aardgas per 100 kilometer wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 129 g/km. De capaciteit van de af-fabriek gemonteerde gastank bedraagt 25 kilo. Hiermee kan de Zafira Tourer een theoretische afstand van 530 kilometer afleggen. In combinatie met een volle tank benzine (58 liter) bedraagt de totale actieradius ruim 1.300 kilometer. De Zafira Tourer 1.6 CNG ecoFLEX is leverbaar vanaf 32.845 euro.

Opel Zafira
AutoCoach
Opel start productie vernieuwde ZafiraOpel start productie vernieuwde Zafira
25 augustus 2016
Opel prijst vernieuwde ZafiraOpel prijst vernieuwde Zafira
14 juli 2016
Opel Zafra ondergaat faceliftOpel Zafra ondergaat facelift
1 juni 2016
Opel Zafira weer meest milieubewustOpel Zafira weer meest milieubewust
4 januari 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum