13 maart 2014
Opel Zafira

Opel Zafira

Nieuwe topversie voor Opel Zafira Tourer

Autozine
13 maart 2014 | Opel introduceert een nieuwe uitvoering van de Zafira Tourer. Deze is voorzien van een 147 kW (200 pk) sterke vermogensvariant van de 1.6 Turbo benzinemotor, waarmee de Zafira Tourer behoort tot de krachtigste MPV's in zijn klasse. Bovendien is de Zafira Tourer nu leverbaar met IntelliLink: Opels nieuwste infotainmentsysteem voor smartphone-integratie. De nieuwe topversie van de Opel Zafira Tourer in de luxe Cosmo-uitvoering is leverbaar vanaf 36.745 euro.

Op zoek naar een Opel Zafira?
bynco heeft er 16 vanaf € 16.445,-

Opel Zafira

De Opel Zafira Tourer met de 1.6 Turbo motor van de nieuwe generatie tilt de prestaties van de comfortabele MPV naar een hoger niveau. De turbobenzinemotor levert een vermogen van 147 kW (200 pk) en 300 Nm trekkracht in overboost. Het maximumkoppel is beschikbaar tussen 1.700 en 4.300 toeren per minuut. De krachtigste versie van Opels MPV heeft 8,9 seconden nodig om van 0 naar 100 km/u te accelereren. De topsnelheid ligt op 225 km/u.

Opel Zafira

Het gemiddelde brandstofverbruik bedraagt 7,0 l/100 km voor de versie met Start/Stop. De overeenkomende CO2-emissie bedraagt 164 g/km (volgens NEDC-cyclus). De motor is gekoppeld aan een handmatig te bedienen zesversnellingsbak.

Tegelijk met de nieuwe benzinemotor introduceert Opel ook nieuw "infotainment" voor alle Zafira Tourer-varianten. Het IntelliLink-infotainmentsysteem bestaat uit onder meer een AUX- en USB-aansluiting voor iPod- en MP3-functionaliteiten, inclusief stuurwielbediening, Bluetooth-connectiviteit voor handsfree bellen en audiostreaming. Het 7-inch touchscreen met hoge resolutie biedt een vernieuwde interface voor betere afleesbaarheid. Functies van het navigatiesysteem en de smartphone kunnen met de stem bediend worden.

Opel Zafira

De CD 600 IntelliLink en de Navi 950 Europe IntelliLink kunnen ook SMS-berichten voorlezen. Als de auto geparkeerd staat, is het ook mogelijk om foto's te bekijken via een USB-apparaat. Het invoeren van een bestemming kan bij de Navi 950 Europe IntelliLink tevens met behulp van spraak. Naar wens kunnen alle IntelliLink-systemen worden opgewaardeerd met DAB+ (Digital Audio Broadcast).

Opel start productie vernieuwde ZafiraOpel start productie vernieuwde Zafira
25 augustus 2016
Opel prijst vernieuwde ZafiraOpel prijst vernieuwde Zafira
14 juli 2016
Opel Zafra ondergaat faceliftOpel Zafra ondergaat facelift
1 juni 2016
Opel Zafira weer meest milieubewustOpel Zafira weer meest milieubewust
4 januari 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum