25 juli 2005
Opel Zafira (2005 - 2011)

Opel Zafira (2005 - 2011)

Spectaculaire tv-reclamespot voor marktintroductie nieuwe Opel Zafira

Autozine
25 juli 2005 | Voor de tv-campagne ter gelegenheid van de marktintroductie van de nieuwe Opel Zafira werd een speciale commercial gemaakt. Een Zafira valt uit een vliegtuig van een hoogte van 3.000 meter, onmiddellijk gevolgd door zeven parachutisten. In de lucht vouwen de parachutisten de stoelen van het Flex7-systeem open, maken ze hun parachutes vast aan de Zafira en stappen ze in.

Het idee voor deze spot kwam van het reclamebureau McCann Erickson in Frankfurt. De opnames vonden in mei plaats in Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten, bij temperaturen van 45 Celcius in de schaduw. Bij de productie was een internationale crew van meer dan 100 mensen betrokken. Voor de spot werd een Oekraiens Antonov transportvliegtuig van bijna 45 jaar oud gebruikt.

Opel Zafira (2005 - 2011)

De Nederlandse regisseur Frank Vroegop stond voor een enorme uitdaging. Hij moest immers de samenwerking tussen de Russische piloten, de Franse parachutisten, de technici uit Dubai en cameraman Greg Gasson uit Los Angeles in goede banen leiden. Gasson is een van de weinige cameramensen die gespecialiseerd is in opnames tijdens een vrije val en wordt beschouwd als de beste in zijn vak. De parachutisten zijn ook echte professionals. De meesten van hen behaalden al wereldtitels en Europese titels op kampioenschappen. De enige Duitser in het team heeft een Italiaans klinkende naam, Stefano Lamelza, en was een van de belangrijkste mensen op de set. Als autotechnicus is hij verantwoordelijk voor de "show cars" van Opel en maakt hij auto's klaar voor sportmanifestaties, autoshows, tentoonstellingen en tv-programma's. Voor de opnames in Dubai moest Lamelza onder meer de motor verwijderen en de portieren dichtlassen.

Voor de eigenlijke opnames met de Opel Zafira werd een aantal tests uitgevoerd. Op het vliegveld liet het productieteam een oude auto vallen van een hoogte van 1.500 meter om de "vluchteigenschappen" van de auto te bestuderen. De parachutisten en de cameraman maakten ook een aantal oefensprongen. De eigenlijke opname verliep bijna perfect, tot grote vreugde van de crew. Er was ook een tweede Antonov in de lucht die fungeerde als cameraplatform. Voor de formatievlucht waren een maximale precisie en coördinatie vereist.

De opnames duurden drie dagen en vonden plaats op de internationale luchthaven van Fudscheira in de Verenigde Arabische Emiraten. Voor de opnames moest de luchthaven een aantal keer gesloten worden. De spot van 30 seconden wordt vanaf half augustus uitgezonden op de Nederlandse TV.

XLLease
Opel introduceert Zafira CNG TurboOpel introduceert Zafira CNG Turbo
14 november 2008
Opel Zafira ondergaat faceliftOpel Zafira ondergaat facelift
15 november 2007
Gratis aardgas vulinstallatie bij OpelGratis aardgas vulinstallatie bij Opel
20 september 2007
Opel Zafira nu ook op aardasOpel Zafira nu ook op aardas
17 november 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum