17 november 2006
Opel Zafira (2005 - 2011)

Opel Zafira (2005 - 2011)

Opel Zafira nu ook op aardas

Autozine
17 november 2006 | Opel heeft onlangs in Nederland de nieuwe Opel Zafira met CNG (Compressed Natural Gas) als brandstof op de markt gebracht. Deze kersverse Gezinsauto van het Jaar 2007 verbruikt aardgas en weet hierdoor een aanzienlijke reductie van schadelijke stoffen te bewerkstelligen. Iets eerder dan de Zafira CNG heeft Opel ook de Opel Combo CNG geintroduceerd.

De voordelen van rijden op aardgas zijn aanzienlijk, niet in de laatste plaats vanwege een drastische verlaging van de emissiewaarden. De Zafira in CNG-uitvoering stoot bijvoorbeeld 80% minder stikstofoxiden uit dan vergelijkbare dieselvarianten en ook ten opzichte van benzine worden dergelijke waardes bereikt. De uitstoot van CO2 ligt 20 tot 25% lager dan bij de benzinevarianten. Bovendien is de emissie vrij van roetdeeltjes en stoot de Zafira CNG 80% minder zwavelverbindingen uit ten opzichte van zwavelarme diesel. Tot slot wordt de emissie van benzeen vrijwel volledig teruggedrongen met een reductie van maar liefst 97% ten opzichte van vergelijkbare benzine- en dieseluitvoeringen.

Opel Zafira (2005 - 2011)

Andere voordelen liggen op het prijstechnische vlak. Ten opzichte van een vergelijkbare dieseluitvoering ligt de prijs van een volle tank brandstof bij aardgas ongeveer 30% lager. Bij een vergelijk met benzinemodellen loopt dit percentage zelfs op tot 50.

De huidige richtprijs van aardgas bedraagt € 0,59 per kilo (vergelijkbaar met een liter benzine/diesel), waarbij het verbruik van de Zafira 1.6 CNG gemiddeld op 5.0 kilo aardgas per 100 kilometer ligt. De voordelen van aardgas hebben overigens geen negatieve gevolgen voor de rijeigenschappen, de uitrusting, de interieurflexibiliteit en de binnenruimte van de Zafira en de Combo CNG. Zo is ook de Zafira CNG, dankzij het Flex7 stoelsysteem, in enkele ogenblikken van een zevenzitter om te vormen tot een tweezitter en biedt hij het rijgedrag dat klanten gewend zijn van de Zafira.

Op dit moment biedt Opel CNG-modellen aan van de Zafira, de Combo en de personenwagenuitvoering Combo Tour. De modellen zijn per direct te bestellen. De prijzen voor de 69kw/94 pk sterke Opel Zafira 1.6 Twinport CNG beginnen bij € 29.445,- voor de Essentia-uitvoering.

KwikFit
Opel introduceert Zafira CNG TurboOpel introduceert Zafira CNG Turbo
14 november 2008
Opel Zafira ondergaat faceliftOpel Zafira ondergaat facelift
15 november 2007
Gratis aardgas vulinstallatie bij OpelGratis aardgas vulinstallatie bij Opel
20 september 2007
Opel Zafira is Gezinsauto van het JaarOpel Zafira is Gezinsauto van het Jaar
6 november 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum